ERMENİSTAN, Rusya ve Avrupa ülkeleri tarafından Azerbaycan ile aramıza yerleştirilmiş EYP (el yapımı patlayıcı) dir. Bilerek, planlanarak Türk Devletlerinin huzurlarını engellemek için atılmış bir adımdır.
Bugün Azerbaycan’ın önemli oranda toprağı bu devlet tarafından işgal edilmiş, binlerce Azerbaycan Türkünü katletmiştir. Ayrıca Türkiye’ye de sıkıntı veren bir devlettir.
Ermenilerin tarihinde bu gibi olaylar oldukça fazladır. Balkanlarda başladıkları ve sonra Anadolu’nun içlerinde devam ettikleri katliamlar hala akıllardadır. Buna rağmen hala suyun yüzüne çıkabilip karşılarındakileri suçlamayı başarabiliyorlar. Her yıl soykırım yalanı ile ayaklara dolanabiliyor ve dünya kamuoyunda Türkleri katliam yapan devlet olarak göstermeye çalışıyorlar.
İlgi çekici olan ise isimleri bizim isimlerimize benzeyen aralarında okumuşların da olduğu kişilerin Ermeni soykırım yalanlarına verdikleri destek açıklamalarıdır.
Bu kadar içten gelen samimi destek açıklamaları 'nereden kaynaklanıyor' diye düşünürüm. Karşılıksız sevgi ve ilgi nereden kaynaklı?
Karşılıksız sevgi kan bağı olanlar arasında olur. Veya âşık olduğu, ömrünü onunla nihayetlendirmeye adadığı karşı cinsten birine olabilir.
Ayrıca bilinçli ve inançlı insanlar milletine, ideolojisine, lider kabul ettiği kişilere de sevgi duyarlar ama şu dönemde insanlarımız ideolojik birliktelik içinde oldukları kişilere de birlik ve teslimiyet içinde değiller.
Uzun süredir bizi bizden uzaklaştırmak adına yapılan propaganda ve reklamlardan sonra ve hazırlıksız yakalandığımız elektronik çağın şaşkınlığı içinde, insanlar ideoloji arkadaşlarına ve liderlerine bile güvensizlik içindelerken ve kan bağıyla bağlı olduklarına bile mesafeli davranırken, adı bizim adlarımıza benzeyenlerin Ermenistan’a destek açıklamalarını anlamakta zorluk çekiyorum.
Üzerimizde oynanan oyunlar ve hayat şartları insanlarımızı öyle bir noktaya taşıdı ki, karşılıksız sevgi ve taviz ancak kendi çocuklarına veriliyor. Onun sebebi de yaratanın kullarına verdiği yüce duygudan kaynaklıdır.
Peki, bizimle beraber yaşayan bu insanların Ermenilere verdiği destek ve yakınlığın gerekçesi nedir?  Yaşananlardan ne değişti de bizimle vatan coğrafyası üzerinde yaşayanlar, Ermeni soykırımı yalanına fütursuzca destek veriyorlar.
Ermeni diasporası Türkü, Türkiye’yi suçlamaktan vaz mı geçti?
Peki, kendimize soralım. Ülkede ekonomik sıkıntı varken, evine ekmek götüremediği için yardım edildiği söylenen aileler varken, en az o kadar da sıkıntısını dışa atmadan yaşayan insanımız varken, 4 trilyon Tl harcayarak Akdamar Kilisesi neden restore edildi? Acaba onlarda bizim yaptığımız jeste karşılık Karabağ’a özgürlük mü tanıdı?
Olan her şey mi unutuldu? Bunların dikkatlerinde oluğunu sanmıyorum. Bunun arkasında başka bir şey olmalı!
Ermeniler Osmanlı egemenliğinde uzun süre yaşamış, devletimizin en gizli ve yüksek yerlerine kadar çıkmış, adına da “Millet-i sadıka” denmiş bir topluluktu. Zayıfladığımız anda da ilk başkaldıran, coğrafyamızın her tarafında isyan başlatan ve kan döken birileri oldular.
Böyle bir topluluğa yakınlık göstermek ve ilgi duymak anlaşılır değildir.
Türk milleti Türk insanı “Bir ol, İri ol, diri ol.”  
 TÜRK OL…