Siyah havuç, beyaz kiraz gibi sıra dışı ürünleriyle bildiğimiz, misafirperver, cömert ve güler yüzlü insanların mekanı Ereğli’ye, toplumsal duyarlılığı yüksek, sosyal kültürü kapsamlı, vatansever gönüllerce organize edilen 15 Temmuz şehitlerimizi anma programına davetle onurlandırıldım.
Dünya siyasetini yönlendiren art niyetli ülkelerin, gelişmişlik yolunda kat ettiğimiz hızımıza fren olarak kullanmak istediği hainlerin ihanetlerine ilk kurşunu canı pahasına sıkarak, bir ülkenin kaderini değiştiren ölümsüz kahraman Ömer HALİSDEMİR adına tertiplenen bu vefa gecesinde, ülkemizin her yerinden gelen usta kalemler sahne aldı. Aynı zamanda Dulkadiroğlu Bekdik Türkmenleri soyundan da olan bu yüreklere sığmayan şehidimizin Niğde’nin Çukurkuyu Beldesinde bulunan mezarı da ziyaret edilerek Türk Milletinin mihnet dolu duaları iletildi.
Şehrine, insanına olan sevdası, Belediyecilik adına ürettiği imrenilir projeleri, dürüst, güvenilir, hoş sohbet ve sempatik kişiliği ile bilinen çalışkan Başkan Özkan ÖZGÜVEN ile Türkiye’de kültür ve tanıtım adına en renkli ve en ses getiren nitelikli festivallerin duayeni olarak bilinen Dr. Ali SAĞLAM ve ekibinin organize ettiği bu etkinlik, toplumsal duyarlılık ve farkındalık açısından çok yerinde, emsalsiz ve kaliteli bir organizasyondu. 
Hitabet gücü, disiplinli organizasyonları, estetik kalemi ve yürekleri besleyen unutulmaz şiirleriyle tanınan Kırşehirli Şair-yazar İbrahim DÜĞER’in referansıyla, ODBEK-DER Yönetim kurulunun ülkemizin her yerinden davet ettiği 10 seçkin şair, 15 Temmuz ihanet gecesinde şehit olan değerlerimize vefa olarak, o günün en kritik görevini ifa edip, şehadete ulaşan sembolleşmiş abidevi şahsiyet Ömer HALİSDEMİR adına yazılan şiirlerini sundular.
Kimler yoktu ki; aydınlatıcı, yönlendirici ve bilge kişiliği ile tüm eserlerini eşsiz emek, fedakar zaman ve kapsamlı kaynaklarla belgeleyerek sunan, ülkemizin en seçkin edebiyat eleştirmeni Mustafa CEYLAN, güzel ve duygulu kalemiyle şiir dünyasının ünlü ismi Mustafa BERÇİN, her biri birbirinden usta kalemler Zübeyde GÖKBULUT, Vedat FİDANBOY, Kenan ÇARBOĞA, Şeyhmuz ÇİÇEK, Hasan AKAR, Rasim YILMAZ ve Hikmet ŞENTÜRK; okuduklarıyla eserleriyle gönülleri fethettiler. 
Program öncesi adını ve faaliyetlerini yazılı ve görsel iletişim kanalarından sıklıkla duyduğumuz “Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği” (ODBEK_DER) bize Ereğli’nin güzelliklerini gezdirdi. Tarih sayfalarından aşina olduğumuz İvriz Kaya Kabartması, coğrafik dekoru büyüleyici İvriz Barajı ve etrafındaki billur güzellikleri gördük. Konya’da fındık bahçesi olurmu demeyin. İçinde fındık bahçelerinin de olduğu çok güzel bir doğada bize yemek ikram ettiler.  
ODBEK-DER Başkanı Dr. Ali SAYAR, Yönetim Kurulundaki Umut AKPINAR, Mahmut COŞKUN, Emre ÖZDOĞAN, Süleyman YAVUZ, Faik TÜRKMEN, Bülent ERSÜLLÜ, Bülent SÜLLÜ, Faik GÜLEÇ, Engin YEŞİLYURT, Atilla ERSOY, Veysel GÖNÜLAL, Hacı Ali GÖKÇE, Yusuf Atilla SOYLU, Erhan TATLIDİL ve Neer ELMAS gibi vefalı arkadaşlaryla çok titiz ve çok nitelikli hizmetler üretiyorlar. Hepside birbirinden kültürlü, Okuyan, üreten, araştıran nezaketleri ve konukseverliklerine, hayran kaldığımız bu ekip, belge ve bilgileri sağlıklı kaynaklardan rafine ederek, Oğuz Boyları ve Bedkik Türkmenlerinin tarihi bağlarını, soy kütüklerini, ve unutulmaya yüz tutmuş eşsiz geleneklerini gün yüzüne çıkarıyor ve sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ilgisini çeken eşsiz tanıtımlara imza atıyorlar. “Geçmişin izlerini kaybeden toplumlar gelecekte yok olmaya mahkumdurlar” sloganıyla yola çıkan bu ekip, şehirleri, tarihleri, örf ve adetleriyle övünüyor, oluşturdukları mini etnografik müzelerini zenginleştirmek için duyarlı soydaşlarından destek bekliyorlar. 
Soy ve kültür bağlarının tesisi ideallerindeki örnek hizmetleri Türk dünyasına sürekli heyecan katan bu ekibin projeleri ve kutsal emekleri ne yazıkki bazı iller ve platformlar tarafından kopyalanıyor ve emeksiz ranta dönüşüyor. Bunun için sadece Ereğli’nin değil, tüm Konya’nın değeri ve zenginliği olan ODBEK-DER’i sahiplenerek emek ve başarılarını tescil ettirip kollamaları gerekiyor. Valilik, Belediyeler ve ilgili tüm kuruluşlar bu güzide derneklerini gururla sahiplenmeli, övmeli ve ödüllendirmeli kanaatindeyim.
Dr. Ali SAYAR demişken, bu güzel insan güler yüzü, ince kişiliği ve eşsiz yardımseverliği ile tüm Ereğlililerin gönlünü ve güvenini kazanmış çok dürüst ve çalışkan bir değer. Hekim kimliği, sosyal faaliyetleri, şehri, ilçesi ve mesleği adına yaptığı tüm gönüllü koşuşturmaları ile kendini Ereğli’ye ve Konya’ya feda etmiş bir Türkiye sevdalısı.
Pırıl pırıl asfalt kaplı tertemiz sokakları, estetik parkları ve sosyal donatılarıyla Ereğli tam bir Avrupai kent. Herkes şehrine aidiyet duygusu ve sevgiyle bağlı. Misafir ekibin bilgisi, görgüsü ve cömert misafirperverliklerine hayran kaldığı güzel insanlardan biride bizlere sürekli refakat eden Ahmet ALTINSOY ve Mahmut Coşkun kardeşlerimizdi. Kendilerine sunacağımız teşekkürlerin tarifini bulamıyorum. 
Milli birlik ve beraberliğimize yönelik toplumsal duyarlılık ve bölgesel tanıtım adına eşsiz güzelliklerle süslü bu programın içeriği milletimize farkındalık açısından çok etkili bir mesaj niteliğindeydi.  
Biliyorsunuz ki, ülkemiz insanının artan refah seviyesi, istikrarlı büyüyen ekonomimiz, üretim, istihdam, tarım, ulaşım, sanayi ve endüstriyel alanlardaki hızlı kalkınmamız, dünya pazarına hakim gelişmiş ülkeler ve tarihi düşmanlık besleyen kinci ülke ve örgütler tarafından sinsice izlenilmekte. Pirinç çuvalındaki beyaz taşlar misali içimizde, yanımızda, ordumuzda ve her kurumda üstün kamufle tekniğiyle yuvalanmış FETÖ terör örgütünün geleceğimize ve cennet ülkemize yönelik yaptığı yıkıcı darbe girişimi, milletimizin hayır dualarıyla bertaraf edilmiş, amacına ulaşamamıştır. 
Üstelik şükürler olsun ki hepimizin birbirimize daha da kenetlendiği birlik ve beraberlik ruhu ve duygusunu güçlendirmiştir.
Gün geçtikçe daha da kıymetini anladığımız demokrasimize saygı, milli duruş ve ülkemize yürekten sadakatimizin göstergesi olan böyle elit programlar, milletimizin gerektiğinde her an nasıl fedakar kahramanlıklar yapabileceği konusunda hepimize gurur ve güven tazeletiyor.
Gönlü güzel, yüreği özel vatansever Ereğlililere kucaklar dolusu çiçek, gönüller dolusu selamlar gönderiyorum. Yaşattığınız güzelliklerle hepinizde baştacısınız, gönüllerdesiniz.