Gün be gün daha fazla gencimizi avucuna alan madde bağımlılığı konusunda endişelerim her geçen gün artıyor. Her duyduğumuzu kaleme alamıyoruz ama Yozgat’ta uyuşturucu madde kullanımının arttığı duyumları alıyorum.
Yozgat merkez ve ilçelerinde, uyuşturucu madde illetinden çocuklarını nasıl kurtaracağını bilmeyen çok sayıda ebeveyn var. Yılbaşından beri çok sayıda babadan “Çocuğum uyuşturucu madde kullanıyor, ne yapacağımı bilmiyorum” şikâyetleri aldım.
Bu konuda canı yanan, gazetemize gelen ebeveynlere elimden geldiği kadar yardımcı oluyor, onları yönlendiriyorum fakat daha fazlasını yapabilmek adına yetkili kurum ve kuruluşlara kullanımı artan madde bağımlığı konusunda uyarıda bulunmak istedim.
Son zamanlarda gazetemizde konuyla ilgili haberlere daha fazla yer vermeye başladık. Geçtiğimiz Sarıkaya ilçesinde artan madde bağımlılığı ile ilgili haberi manşetimize taşımıştık. 
Burada Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, madde bağımlılığının tüm Sarıkaya’da da ciddi anlamda arttığını, bu maddelerin daha kolay ve daha rahat temin edildiğini söylemişti.
Tabi ki sadece Sarıkaya için geçerli bir durum değil bu. Diğer ilçelerimizde ve il merkezinde de durum aynı…
Çok sayıda aile, çocuklarının son günlerde artan Bonzai gibi yeni nesil uyuşturucuları kullandığını biliyor fakat ne yapacaklarını, kime gideceklerini bilmiyorlar. Birçoğu çaresiz bir şekilde çocuklarının günden güne kötüleşen durumunu izliyor.
Birkaç hafta önce Sorgun’da vefat eden bir delikanlının babası ile yaptığım görüşme beni çok etkiledi. Gencecik oğlunu, son zamanların en çok konuşulan uyuşturucu maddesi olan Bonzai’ye kurban verdiğini söylemişti. Yüreği yanıyordu acılı babanın. Başkalarının çocukları yanmasın diye konunun üzerine gitmemizi, yetkilileri uyarmamızı istemişti.
Özellikle taşrada yaşayan insanlar bu durumu dillendirmekten çekinirler. Bu nedenle yaşadığımız bölgede bir gencin uyuşturucu madde kullanımından dolayı vefat ettiğini çoğunlukla tesadüfen öğreniyoruz.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde uyuşturucu madde kullanımından dolayı ekranlara yansıyan olumsuz görüntülerin benzerlerinin Yozgat’ın arka sokaklarında yaşandığını düşünün…
Hayal de değil, uzak bir ihtimal de…
Artık öyle duyumlar alıyordum ki, “Yok canım Yozgat’ta o kadar yoktur. Buralarda olmaz öyle şeyler” gibi cümleler kurmuyorum.
Yaşadığımız bu teknoloji çağında her an, her yerde, her şey olabilir.
Önce aileler çocuklarına sahip çıkacak, sonra da bu ailelere devlet elini uzatacak. Burada devletin temsilcilerine büyük görev düşüyor. Kurumların bu konuda daha kararlı adımlar atması gerekiyor.
Devlet istihbaratını kullanıp bu gençlere ve acı çeken ailelerine daha hızlı bir şekilde ulaşmalı. Bu iş bizim duyumlarımızla çözülecek kadar küçük değil.
Biz yine elimizden geleni yaparız, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiririz ama geçtiğimiz hafta Sarıkaya ilçesinde atılan adımların merkezden başlayarak tüm ilçelere yayılmasını temenni ediyorum.