Bir dost meclisinde Yozgat’ta suların kesik olduğu, belirli bölgelere günlerdir su verilemediği konuşuldu. Birazcık da art niyetli olduğunu düşündüğüm kişi Kazım Arslan’ı eleştirdi de eleştirdi. Hatta ileri gitti bilerek bazı bölgelere su verilmediğini anlattı. Mesnetsiz olarak değerlendirdiğim bu sözlere cevabımsa: Vermezse Mabud neylesin Sultan Mahmud?
Ülkemiz genelinde yağışların yetersiz olmasının yanı sıra yüksek sıcaklıklar ve bilinçsiz tüketim Yozgat’ta su problemi yaşanmasına sebep oluyor. Ülkenin bir çok kesiminde barajlarımız kurumuş durumda ve bu su kesintileri Yozgat’a has bir durum değil. Diyeceksiniz ki belediye kuraklık olacağını biliyordu da neden önlem almadı? Sevgili dostlar millet olarak çok laf üretip az iş üretiyoruz. Araştırmadan konuşuyoruz, bilmeden eleştiriyoruz. Kazım Arslan döneminde yeni kuyular açılarak bu kuraklığın önüne geçilmeye çalışıldı. Yani belediye personeli ve Başkan’ı el ense yatmadı. Çözüm üretti. Yetersiz kaldığı yönünde eleştirebilirsiniz ama hiç bir şey yapmadı demek de vicdansızlıktır.
İnsan olarak sürekli kusuru başkalarında arıyoruz. Ne kadar bilinçliyiz, kuraklık olmaması için üstümüze düşeni yapıyor muyuz bunları düşünen yok. Bir Enerji Sistemleri Mühendisi olarak tasarrufun ne denli önemli olduğunun farkındayım. Her birey bu farkındalığı ortaya koyarsa inanıyorum ki su sorunu da varsa diğer sorunlar da ortadan kalkacaktır.
Hacıbabam, hacıannem hala şebeke suyuyla bahçe sularsa, yakışıklı genç kardeşim arabasını yıkarsa, işgüzar ablalarımız bulaşıkları bulaşık makinesinde değil de elde yıkarsa, saatlerce duşta kalırsak Yozgat’a su mu yetişir? Parasını ödemiyor muyum dilediğimce kullanırım diyorsan o zaman su kesintisinden şikayet etmeyeceksin! Birilerinin müsrifliği yüzünden birileri susuz kalıyorsa burda suç Başkan’ın değil biz bireylerindir.
Kazım Başkan seçildiğinden beri hem medyadan, hem sosyal medyadan takip ediyorum, hem de böyle eş dost sohbetlerinde birşeyler öğreniyorum. İnanın bana şeffaf bir başkan, çalışkan, dürüst daha ne isteriz ki bize düşen ona yardımcı olmaktır. Sıcak yaz günlerinin sonuna geldik az daha sabredelim Rabbimizden su isteyelim.
Su kesintilerinin bir sebebi de su şebekesinin çok eski olması, boruların patlaması gibi sorunlar mevcut. Umuyorum ki Yozgat alt yapısıyla da örnek bir şehir olur. Eski tesisatlar yenilenir, önümüzdeki seneler böyle problemler yaşanmaz.
Kısa bir dipnot: Yozgat Belediye Otogarının modernizasyonunun sağlanacağını duydum çok memnun oldum. Fakat Otogar taşınacak mı yerinde mi kalacak bu konu da net bir bilgim yok. Naçizane fikrimse şu; Otogarı şehrin dışına taşımak iki dağın arasında sıkışan şehrimizi bir nebze olsun rahatlatacak, gelişmesine yardımcı olacaktır. Sadece Otogar değil, Bozok stadyumu, Askeri lojmanlar ve liseler de taşınmalıdır. Bunu yapacak bütçe var mı yok mu bunu bilemeyiz bu fikir benim gönlümden geçenlerdir. Ama şunu da unutmamalıyız risk almadan büyüyemeyiz. Umuyorum yöneticilerimiz daha çok risk alarak Yozgat’ımızı ihya edecek projeleri hayata geçirirler. Modern otogar yapılacaksa bunun içerisinde mutlaka dinlenme tesisi gibi projelerde üretilmelidir. Belediye bütçesine katkı yapacak projeler hayata geçirilebilirse Yozgat insanı çok daha fazla hizmet alabilir. Allah yar ve yardımcıları olsun..