(Yorum:  Şaire- Şerife Gündoğdu  / Eskişehir)
30-Haziran 2017 Cuma günü Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Sayın Ahmet Sargın Bey’ in düzenlediği Yozgat Sürmeli Şiir Şölenine davetli olarak gittik. Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün toplantı salonunda Türkiye’nin on üç ayrı ilinden gelen hepsi bir birinden değerli şair, yazar ve ozanlarla buluşarak tanıştık.
Yozgat Sürmeli Şiir Şölenini düzenleyen Ahmet Sargın Bey ve yönetim kurul üyesi arkadaşları bizleri güler yüzle karşıladılar. Hep birlikte Yozgat Valisi Sayın Kemal Yurtnaç ve Vali Yardımcısı Sayın Şükrü Çakır’ın ayrı ayrı ziyaretlerine gittik. Orada Vali Bey ve Vali Yardımcısı ile çok güzel bir muhabbet ortamı oldu. Şairler yazarlar ve ozanlar ayrı ayrı kendilerini tanıttılar. Vali Bey’in ricası üzerine şiirler okundu. 
Çaylarımızı ve kahvelerimizi yudumladıktan sonra Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğine gittik, orada muhabbetimiz devam etti. Ahmet Sargın Bey bizi Yozgat İş Adamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Mehmet Saygın Bey’ in özel müzesi ziyaretine götürdü. Bir yakınını kaybettiği için kendisine baş sağlığı taziyesinde bulunduk. Orada bize değişik ikramlar sundular. Müzeyi gezdik müze görmeye değer muhteşem güzellikteydi. Bizi kameraya aldılar canlı yayında sırayla hepimiz kendimizi tanıttık. Ziyaretlerimizin hepsi de çok güzel geçti.
Sıra yemek yemeye gelmişti, bizi çok güzel bir lokantaya Tandır Kebabı yemeye götürdüler. Yediğimiz tandır kebap ve künefe tatlısı inanılmaz derecede lezzetli ve güzeldi. Yozgat’ a yolunuz düşerse yemeden gitmemenizi tavsiye ederim. Yemekten sonra hep birlikte özel arabalarla Yozgat’ ın tanınmış oteli Çamlık Otel’e gittik. Önce otel odalarımıza yerleştik, daha sonra otelin misafir salonunda toplandık. Gece yarısına kadar hep birlikte muhabbet ettik. Çok duygulu anlar yaşandı çok güzel bir muhabbet ortamı oldu. Herkes sanki kırk yıldır birbirini tanıyordu ve ekibimiz edebi yönden birbirine karşı çok saygılı ve hürmetkârdı.
İkinci gün sabah otelin kahvaltı salonunda günaydınlarla güzel bir güne başladık, yine herkes kuyum kuyum muhabbet ediyordu. Misafirler de ev sahipliği yapanlar da hepsi seçkin ve saygıdeğer insanlardı. Saat onbir sıralarında çok saygıdeğer örnek insan Ahmet Sargın Hocam bize program hakkında bilgiler verdi. Hep birlikte bizi özel arabalarla şehir turuna çıkardılar. 
İlk önce Başçavuş Camii’ni ziyaret ettik, daha sonra Büyük Cami’yi gezdik. Her iki cami de bizleri çok geçmiş yıllara götürdü. Kocaman bir tarih yatıyordu orada. Gerçekten bu camilerimiz görülmeye değerdi. Orada dualar ettik, anı fotoğrafları çektirdik ve oradan “Nizamoğlu Konağı”na gitmek üzere ayrıldık. Nizamoğlu Konağını ziyaret ettikten sonra Hayri İnal Konağını ziyaret ettik. Her iki konak da müze haline getirilmiş, içinde çok değerli eserler vardı.
Hayri İnal konağında bize çay ve çedene ile karışık kavurga ikram ettiler. Orada saz söz eşliğinde yöresel türkülerle Yozgatlı genç kızlar yöresel oyunlar oynadılar, bizlere çok neşeli güzel anlar yaşattılar. Daha sonra bizi çamlığın altındaki göl kenarına öğle yemeği için götürdüler. Orada etli pide, ayran, çay ve değişik mevsim meyveleri ikram ettiler. Hep birlikte otele gittik, biraz istirahat ettikten sonra saat beş buçukta İl Kültür Müdürlüğünün konferans salonuna, günlerdir heyecanla beklediğimiz 14. Sürmeli Şiir Şölenine gittik. Şiir şöleni Yozgat’ın tanınmış simalarından Rıfat Çakır Bey’ in ve Yasemin Doğru Hanımın muhteşem sunumlarıyla ilk önce Ahmet Sargın Bey daha sonra Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır Bey Ankara’ dan Kültür Bakanlığından gelen Sayın Seyit Ahmet Arslan Bey’ in açılış konuşmalarıyla program başladı. (Devamı var)