MUHALEFET Türkiye için çok önemlidir. Yozgat için ise çok daha önemlidir. Tek partinin yıllardır at koşturduğu Yozgat’ta geçen yıllara rağmen bir gelişme görülmemiştir. Seçim zamanı görücüye çıkmış, gelen bakmış, işi biten Yozgat’ı yalnızlığıyla baş başa bırakıp Ankara’nın yolunu tutmuştur.
Muhalefet 2018 seçimlerinde vekil çıkararak Yozgat siyasetinde aktif bir şekilde çalışmalara başlamıştır. Halk yıllar sonra CHP’ye ve MHP’ ye Yozgat’ı mecliste temsil etme fırsatını sunmuştur.
CHP milletvekilimiz Ali Keven, Yozgat’ın yıllardır özlemini duyduğu milletvekili olarak adeta Yozgat-Ankara arasında köprü vazifesi üstlenmiştir.
Ali Keven, partisinin oy oranına bakmaksızın Yozgat’a, tüm ilçe ve beldelerine sahip çıkmıştır, çıkmaktadır. Sorunlarını dile getirmektedir. Çözüm önermektedir. Siyasi görüşünü düşünmeden makamını tüm hemşehrileri için açık tutmaktadır. Bunları, giden insanlardan duyduğum için emin bir şekilde yazıyorum.
Yine MHP’den seçilen Milletvekilimiz İbrahim Ethem Sedef kardeşimiz de Yozgat’ı ve sorunlarını kucaklamış ve meclis kürsüsüne taşımıştır.
Sağlık, eğitim, turizm, tarım her alanda hizmet eksikliğini dile getiren Yozgat muhalefeti, üzerine düşeni yapmaktadır. İktidarın Yozgat’ta muhalefete kulak verme zamanı çoktan gelmiş, geçmektedir.
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Sosyal medyada okuduğum haberde, Yozgat’a bu yıl beklenen karın yağmadığı yazıyordu. Merak edip yorumlara baktım. Yorumlar siyasete kadar uzanmış.
Yorum aynen şöyle: “Yozgatlı arkadaşların bakanları var. Onlar, Yozgat’a kar da getirir.”
Ne diyelim: “Uzaktan davulun sesi hoş gelir.”  
Hele getirmeleri gerekenleri getirsinler, kar için de Allah kerim…
TERK-İ DİYAR MI EDELİM?
31 Mart yerel seçim çalışması, tüm Yozgat’ta hararetle devam ederken gözler özellikle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ilçesi Çekerek’e çevrilmişti. Ak Parti Çekerek Belediyesi’ni mutlaka kazanmalıydı. Ankara, İstanbul, Yozgat’tan insanlar siyasi çalışma yürütmeleri için Çekerek’e gönderilmişti. İş insanı, STK temsilcisi ve üyeleri, Fuat Oktay’ın yakın çalışanları ve birçok insan bu konuda görevlendirilmişti.
Çalışmalar sonuç vermiş; Ak Parti oyu düşse de belediyeyi başka partiye kaptırmamıştı. Seçim çalışmaları devam ederken yaptığım araştırma sonucunda; Çekerek Devlet Hastanesi’nde branş uzman doktor, anestezi uzmanı eksikliğini tespit etmiş, o gün köşe yazısı yazdığım gazetede “Seçim geliyor, doktor gelmiyor.” İsimli köşe yazımda dile getirmiştim.  Yaklaşık iki ya da üç hafta sonra, Çekerek Şehit Harun Koçak Devlet Hastanesi’ne, eksikliğini belirttiğim branşlarda uzman doktor ataması yapılmıştı.  Doğru zamanda, doğru konu tercihi önemli sanırım.  Belki tesadüf, belki köşe yazımın sihri, belki de seçimlerin hatırı. Bir şekilde doktor ilçemize gelmişti. İnşallah gelen doktorlar tayin istememiştir ve hemşehrilerime şifa olmaya devam ediyorlardır.
Aslında doktor eksikliğinin, Yozgat ve bütün ilçelerin ortak sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Aydıncık’tan, Şefaatli’den, Kadışehri’nden ve diğer ilçelerden, Yozgat merkezden birçok hasta çevre illerin hastanelerine gönderiliyor. Şifa Yozgatlıya o kadar uzak ki; insanlar hastalıktan değil, tedavisini üstlenecek branş doktorun uzaklığından korkuyor.
“Hekimsiz, hakimsiz memlekette oturma; sağlığın güvencesi hekim, toplumun güvencesi hakimdir.” diyor atasözümüz.
N’etmeli, doktor için terk-i diyar mı etmeli? Göçün sebeplerinden birisi de sağlık hizmetlerinin yetersizliği değil mi?
Haydi yaz kızım;
Hasta adı: Yozgat
Hastalık adı: Göç