SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor deplasmanda oynadığı Şekerspor maçı sonrasında tam iyi bir çıkış yakaladı derken Cumartesi günü oynanan Arsinspor ve dün oynanan Ayvalıkgücü Belediyespor maçlarıyla ciddi bir düşüş yaşamaya başladı.
Yimpaş Yozgatspor teknik direktörü Semih Tokatlı’nın gidişi ise takımda şok etkisi yarattı. Arsinspor maçının kaybedilmesinin ardından apar topar Ankara’ya dönen ve oyunculara Çarşamba günü maç olmasına karşılık izin veren teknik direktör Semih Tokatlı’nın pazartesi günü galip yönetimle bir görüşme yaparak takımdan ayrılmak istediğini söylemesi herkes de şok etkisi yarattı. Oyuncular ile vedalaşmadan kulüpten ayrılan Tokatlı, Arsinspor müsabakası sonrasında da takıma izin vermesi ise tartışma konusu oldu.
Tecrübeli teknik adamın neden niçin gittiği, neden istifa ettiği bilmiyorum ama takımı bu durumda bırakıp gitmesi bana göre yanlış diye düşünüyorum. Çünkü ortada bir cenaze var ve bu cenazeyi kaldırmadan gitmek bana yanlış geliyor. Belki teknik direktör Semih Tokatlı’nın kendine göre haklı tarafları vardır bunu bilemem, neden gittiğini de tam anlamıyla bilmediğim için fazla bir yorumda yapmak istemiyorum.
Yimpaş Yozgatspor hafta sonu kendisi için büyük önem taşıyan bir müsabaka oynadı. Bu müsabakada çokta iyi bir görüntü çizmeyen kırmızı siyahlılar maçı da 1-0 yenilerek sonlandırınca kümede kalma yolunda en önemli rakibine karşı ağır bir yara aldı. Öyle ki bir puan önünde olduğu Arsinspor’a kendi saha ve seyircisi karşısında yenilerek puan cetvelinde tekrar ateş hattına geriledi. Bu maçı alsa belki de büyük bir avantaj yakalayıp kümede kalma yolunda ilerleyen haftalarda büyük etkisi olacaktı ancak ayağına kadar elen fırsatı tepen kırmızı siyahlılar kendini iyice ateşe attı.
Öte yandan dün deplasmanda oynadığı Ayvalıkgücü Belediyespor karşısında da ayağına kadar gelen fırsatı elinin tersiyle iten kırmızı siyahlılar rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen 90 dakika sonunda 3-1 mağlup olarak sahadan ayrıldılar.
Kümede kalma yolundaki birebir rakiplerinden Ayvalıkgücü Belediyespor’u deplasmanda Yimpaş Yozgatspor galip gelseydi Arsinspor’un yenildiği haftada hem geçen hafta ki mağlubiyeti telafi edecekti, hem Ayvalıkgücü Belediyespor’u yanına çekecekti hem de kümede kalma yolunda önemli bir avantajı elinde bulundurmuş olacaktı. Ama rakibine 3-1 yenilince bunların hiçbiri olmadı ve kendini de tamamen ateş hattın attı. Bundan sonra kalan maçlarının hepsi final maçları olacak olan Yimpaş Yozgatspor eğer kalan maçlarını kazanamaz ise ne yazık ki korkulan olacak. Ama ben bu ihtimali kesinlikle aklıma bile getirmek istemiyorum. Bu takıma ben sezon başından buyana hep inandım ve bu inancım çerçevesinde de hem yazdığım köşe yazıları, hem de yaptığım haberler ile destek olmaya çalıştım. Ben bu takıma güveniyorum ve kümede kalacağına halen inanıyorum. İnşallah bu inancımdan yanılmam.
Ben dün oynanan Ayvalıkgücü Belediyespor müsabakası öncesinde teknik direktör Semih Tokatlı’nın takımdan ayrıldığı haberini aldığımda ne olduğunu öğrenmek için direk kulübe gitmiştim. Kulübü ziyaretim sırasında takım da Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanına gitmek için yol hazırlığı yapıyordu. Bu hazırlık sırasında oyuncular ile sohbet etme fırsatı buldum ve bu sohbet sonrasında da bu takımın Ayvalıkgücü Belediyespor’u yeneceğine inanıyordum. Maç bitene kadarda bu inancımdan vaz geçmedim ama maç sonrasında skoru görünce yıkıldım. Tek tesellim ise Arsinspor’un yenilmesi oldu. Arsinspor’a geçen hafta yenilerek Arsin’in önüne geçme ihtimalini her ne kadar geçen hafta yitirse de bu hafta Arsinspor’un Şekerspor’a yenilmesi bir umut olarak beni teselli ediyor.
Umarım Yimpaş Yozgatspor hafta sonu konuk edeceği Kayseri Şekerspor’u yenerek yeni bir çıkış yakalar ve kalan maçlarını da kazanarak rahat bir nefes aldırır. Sezon sonunda üzülmek istemiyorum. Süper Lig görmüş, yıllarca büyük takımlara kök söktürmüş bir Yozgatspor’un bu duruma gelmesine üzülüyorum. Bu takım bu günleri yaşamamalı. İnşallah sezon sonunda korkulan olmaz ve bu takım kümede kalır herkes de rahat bir nefes alır.