SPOR Toto Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Yozgatspor Adana Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı müsabakayı 3-0 gibi net bir skorla kazanıp liderliğini sürdürmesini bildi. Bu hafta bir başka Adana temsilcisi Ceyhanspor ile zor bir müsabakaya çıkacak.

Deplasmanda çok zor geçen bir müsabakayı rahat bir skor ile almasını başaran Yozgatspor için özellikle önümüzdeki iki hafta çok kritik. Bu hafta sonu teknik direktör değişikliğine gitmiş güçlü bir kadroya sahip olan Ceyhanspor ile karşılaşacak olan kırmızı siyahlılar bu maçın hemen ardından zirve mücadelesi veren Aksarayspor deplasmanına çıkacak.

Bana göre Yozgatspor’un çıkacağı iki müsabaka da çok kritik. Ceyhanspor’un durumu ne olursa olsun, tehlikeli bir ekip. Hafta sonu Kürçülerspor’a yenildikten sonra teknik direktör değişikliğine giden Ceyhanspor, Yozgat’ın yakından tanıdığı Levent Arıkdoğan’ı takımın başına getirdi. Şuanda tam bir kapalı kutu konumunda olan Ceyhanspor’un Yozgat’ta oynayacağı kadro, oyun şekli ve oyuncuların yeni hocalarının gözüne girmek için sarf edeceği çaba göz ardı edilemez. Yozgatspor bu müsabakaya iyi hazırlanır sahada da kendi gibi oynarsa rakibini yener ama yine de benim bu ligde en çok çekindiğim takımlarından başında geliyor Ceyhanspor. Yozgatspor bu zorlu müsabakanın ardından puan cetvelinde üçüncü sırada bulunan Yozgatspor ile arasındaki puan farkı sadece bir olan Aksarayspor deplasmanına çıkacak. Bu müsabakayı kazanması durumunda rakibi ile arasındaki puan farkını açarken, şampiyonluk yolunda önemli bir rakibini de saf dışı bırakmış olacak. Zirve açısından önemli olan bu müsabakayı da kırmızı siyahlı ekibin kazanması durumunda bana göre önü açık. Kalan maçlarını kazanabilecek durumda.

Bu hafta Hentbol Erkekler Birinci Lig’inde zor günler geçiren Yozgat Bozokspor, ligde zirve mücadelesi veren Gümüşhane Belediyespor deplasmanına çıktı. Mutlak galibiyet parolası ile gittiği Gümüşhane’de umduğunu bulamayan kırmızı siyahlılar mağlup olarak taraftarlarını üzemeye devam etti.

Voleybol Erkekler İkinci Lig’inde Yozgat’ı temsil eden Sorgun Belediyespor ise kendi grubunda namağlup olarak dolu dizgin yoluna devam ediyor. Erzurum deplasmanında güçlü rakibin 3-1 yenen Sorgun Belediyepor liderliğini sürdürürken, bu haftayı ise maç yapmadan dinlenerek geçirecek.