SPORToto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor  Pazar günü konuk ettiği Gölcükspor müsabakasının ilk yarısında rakibine göre çok iyi bir oyun sergilemesine karşılık 90 dakika sonunda yine bir puana razı olmak durumunda kaldı.
Son haftalarda sürekli beraberlikler alan kırmızı siyahlı ekip bir bir tükenmeye başladı.
Pazar günü oynadığı Gölcükspor müsabakasına iki önemli oyuncusu Levent Yılmaz ve Salih Yurt'tan yoksun bir kadroyla çıkan kırmızı siyahlı ekibin bu maç öncesindeki en büyük handigabı ise 3 gün antrenmana çıkmamış olmalarıydı. Herşeye rağmen Gölcükspor müsabakasına iyi başlayan daha maçın başlarında bar kaç net pozisyonu harcayan Yimpaş Yozgatspor'un bu istekli tavırları tribünde olan herkes gibi benide Gölcükspor maçı için umutlandırmıştı ama...
İlk yarıda oynanan bu güzel oyunu kırmızı siyahlı ekip müsabakanın sonlarına doğru attığı bir golle taçlandırmış ve güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçmişti. Yimpaş Yozgatspor'da ne olduysa bu dakikadan itibaren oldu. Golden sonra sahanın en iyi isimlerinin başında gelen Emre Uzunca bir pozisyon sonrasında çlıgına döndü ve hakeme sert bir şekilde itirazlarda bulundu. Bunun üzerine müsabaka hakemi Emre Uzunca'yı sarı kart ile cezalandırdı. Emre sarı kartı görmesine karşılık itirazlarını sürdürünce Müsabaka hakemi de Yimpaş Yozgatspor kenar yönetimine bu oyuncuyu biran önce değiştirin aksi taktirde kırmızı kartla oyundan atacağım işareti verdi. Hakemin bu işeretine karşılık Emre Uzunca bu sefer kendisini sakinleştirmeye çalışan takım arkadaşıyla tartışıp kenar yönetimde Emre'yi oyundan almakta geç kalınca olanlar oldu ve maçın hakemi Emre Uzunca'yı kırmızı kart ile cezalandırdı ve kırımızı siyahlı ekip devre arasında soyunma odasına 1-0 önde girmesine karşılık sahada 10 kişi kaldı.
Emre Uzunca içeride oynanan son iki karşılaşmada agrasif tavırları ile ön plana çıktı. Emre arkadaşımızın böyle agrasif tavırlarına anlam veremiyorum çünkü, böyle yapıda bir insan değil. Daha çok saha içerisinde ve dışarısında sakip çok fazla kımseye karışmayan bir arkadaşımız. Ance ne olduğunu bilmiyorum ama bu Emre'de son haftalarda bir sıkıntı var. Emre Uzunca kesinlikle bunları yapacak birisi değil en azından benim gözlemlerim bu yönde.
Müsabakanın ikinci yarısına 10 kişi başlayan ve bir anda ilk 10 dakikalık bölümde geriye çekilen kırmızı siyahlı ekip gol yiyeceğini belli etmişti. Bizlerde basın tribününde şimdi gol yiyecek bu takım diye aramızda konuşurken o arada Yimpaş Yozgatspor kalesinde golü gördü. Golden sonra toparlanmaya çalışsada kırmızı siyahlı ekip bunda çok fazla başarılı olamadı. Takım hücumda etkili olamayıp defansta da sıkıntı yaşamaya başlayınca teknik direktör Semih Tokatlı oyuna müdahale etti ve önce Mehmet Yaman'ı ardından da Eyüp Ertürk'ü oyuna alarak maça dengelenin gelmesini sağladı. Müsbakanın son 10 dakikalık bölümünde ise rakip kaleye yüklenen kırmızı siyahlı ekip rakip üzerinde ciddi baskı kurdu. Hatta bu dakikalarda yüzde yüzlük gol pozisyonlarını da acemice harcadı. Bulduğu fırsatları değerlendiremeyince de kırmızı siyahlı ekip bir puana razı oldu ve umutları yavaş yavaş tüketmeye başladı.

-Gemisini kurtaran kaptan Gökhan Solak-

Gölcükspor maçında Emre Uzunca'nın kırmızı kart görmesinden sonra teknik direktör Semih Tokatlı tarafından hemen oyuna alınan Gökhan Solak, bu müsabakada gösterdiği performans ile ayakta alkışlandı. Orta sahada tuttuğu topla, oyunu yönlendirmesiyle, hem de defansta yaptığı bir ka kritik müdahale ile maçın ikinci yarısına damgasını vuran kaptan Gökhan Solak, Gölcük maçında sahanın en iyisiydi.

-Maç sonrası gerginliklere gerek yok-

Gölcükspor müsabakasının devre arasında iki takım oyuncuları arasında sinirler gerilmiş ve maç sonrasında yansımıştı. Müsabaka hakeminin bitiş düdüğü ile birlikte her iki takım oyuncuları arasında arbede yaşanmış ve karşılıklı yumruklaşmalar olmuştu. Emniyet ekiplerinin sert müdahalesi sonucunda da Yimpaş Yozgatsporlu oyuncu Umut Akpınar koluna jop darbesi almış ve polisler ile tartışmaya başlamıştı.
Yimpaş Yozgatsporlu oyuncuların son haftalarda kaybettikleri puanlar sonucunda sinirlerinin gergin olmasını anlıyorum, ancak bu gerginliklerini maç sonrasında kava ederek dışa vurmalarını anlamıyorum.
İçeride oynadıkları İstanbulspor maçı sonrasında da aynı şekilde rakip takım oyuncularına müsabaka sonrasında tartışmışlar ve arbede çıkmıştı. Ancak o müsabakada maçın hakemi hiç bir oyuncuya kırmızı kart göstermemişti. Ama Gölcükspor maçı sonrasında çıkan olaylarda ikinci kaleci Mehmet Dilaver kırmızı kart görmüştü. Maç sonrası çıkan arbede de sadece Mehmet Dilaver'in mi cezalı olacağı yoksa gözlemci ve hakemler başka oyuncuları tespit ettimi onuda yarın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarına bakarak öğrenceğiz.
Müsabaka sonrasında saha içi bu şekilde karışırken, saha dışında da tartışmalar çıktı. Bir grup taraftar otobüse binen Yimpaş Yozgatsporlu oyuncuları protesto etti. Polislerin araya girmesiyle taraftarlar uzaklaştırılırken, yeniden doplanan taraftar bu sefer otobüse saldırdı ve otobüsün camını kırdılar. Bu olaylarda tasnif edilecek bir durum değil. Ancak taraftar başarı bekliyor, takımının küme düşmesinde korkuyor ve bu nedenle de tepki gösteriyor futbolculara amncak, şu dönemde oyunculara fiziki saldırıda bulunarak tepki göstermek bana göre iki tarafından moralini bozmaktan başka birşeye yaramaz. Bu tip tartışmalar, bu tip olaylar hiç hoş değil. Takımımıza destek olalım, kendi evimizde oynadığımız rakiplerimize yapacağımız tezahüratlar ile taşkınlık yaratmadan sahayı dar edelim, bu takım taraftarlarının da desteği ile inşallah bulunduğu noktadan biran önce kurtulur ve herkese rahat bir nefes aldırır.

-Amatör karıştı-

Pazar günü Yozgat Bozok Stadı dış sahasında oynanan Yeni Çeltek Yozgat Birinci Amatör Küme Futbol liginde oynanan ve zirveyi yakından ilgilendiren İl Özel İdarespor - Şefaatli Belediyespor maçını ev sahibi ekip İl Özel İdarespor 2-1 kazanmış ve önemli bir rakibini yenmenin haklı mutluluğunu sevinç yumağı oluşturarak yaşamıştı. Ancak İl Özel İdarespor'un bir taraftarının kıvılcım bekleyen Şefaatli Belediyespor oyuncularının ve taraftarının fitilini ateşlemesiyle saha içerisi biranda karıştı. Önce iki takım oyuncuları arasında arbade yaşandı ardından da Şefaatli Belediyespor taraftarlarının ellerinde sopalarla saha içerisine girmesiyle olaylar iyice büyüdü. Stat kapısının kilitli olması nedeniyle saha içi olaylarına müdehale edemeyen emniyet ekipleri, saha içerisine girdiklerinde de iş işten geçmişti. Oyunculara saldıran Şefaatli Belediyespor taraftarlarını dışarı çıkaran emniyet ekipleri iki takım oyuncularını da polis merkezine götürdü. Olaylarda İl Özel İdaresporlu iki oyuncu kafalarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları darbeler sonucunda yaralanmış ve Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılmışlardı. Bir gün müşade altında bekleyen oyuncuların Allah'tan durumları iyiye gitti ve taburcu edildiler.
Ya bu gençlere bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti. Yozgat Amatör Kümede şampiyon olmak bu kadar çok önemli mi? Spora şiddetin karışması, spora leke düşmesini kesinlikle tasnif etmiyorum. Sonuta amatör kümede senin, benim evlatlarımız, kardeşlerimiz oynuyor. Aynı şeyler Şefaatli Belediyesporlu oyuncuların da başına gelebilirdi. Lütfen sağ duyulu olalım. Son bir kaç haftatır saha içinde çıkan olaylar hem Yozgat'ın adını kötülüyorum, hem de bizlere yakışmıyor. Lütfen bu tip olaylardan uzak duralım. Spora şiddeti bulaştırmayalım.
Sporda şiddetin olmadığı, her kesin sağ duyulu davrandığı bir ligin geçmesini diliyorum. Her kes kavga etmek yerine takımına destek verirse hem taraftar, hem de taraftarın desteklediği takım kazanır.