SPOR Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor’un ligin ikinci yarısında oynadığı iki müsabakaya baktığımız zaman ilk yarıdakinden ok fazla bir farkı yok.
Sezon başından buyana gol yollarında etkili olamayan kazandığı maçları ise sadece 1-0’lık skorlarla kazanan kırmızı siyahlı ekip, kalesinde gördüğü gollerde ise ya kaleci, yada defans hatalarına bağlı goller olmuş, bu yenilen basit gollerde kırmızı siyahlı ekibe pahalıya mal olmuştu. Ligin ilk devresinin bitimine bir hafta kala teknik direktör Şenol Kaba’yı gönderen Yimpaş Yozgatspor yönetimi, yerine Semih Tokatlı ile anlaşık yeni bir sayfa açmıştı. Ancak kırmızı siyahlı ekibin teknik direktör Semih Tokatlı gözetiminde çıktığı iki karşılaşmada da takımın performansı ligin ilk yarısındaki performansından çok da farklı değildi.
Kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Diyarbıkırspor maçında, rakip takım pozisyona bile girmeden top rakip oyuncuya çarparak gol yenilen bir bu müsabaka bana ligin ilk yarısında içeri de oynadığımız Menemenspor maçını hatırlattı. Menemenspor’da Yozgatspor kalesine hiç gelememiş şans eseri bulduğu golle üç puanı Yozgat’tan alıp gitmişti. Ligin ilk yarısında devam eden hakem hataları Yeni Diyarbakırspor maçında da baş gösterdi. Müsabaka hakemi insiyatifini sürekli rakip takım yönünde kullandı.
Yine sezon başından buyana bir türlü etkili olamadığımız gol yollarında Yeni Diyarbakırspor maçında da sıkıntı yaşadık. Takım atağa kalkıyor ara paslarla kaleciyle karşı karşıya kalınan bir iki pozisyonda kırmızı siyahlı oyuncu müsait durumda topu kaleye gönderip gol atmak yerine rakip oyuncunun markajında olan arkadaşına pas vermeyi seçiyor ve takımımız böyle iki üç pozisyonda mutlak golden oluyor.
Yeni Diyarbakırspor müsabakasında oyuncularımız topu kanatlara taşıdığı zaman pozisyon elde ediyoruz. Ancak takımımız kanat organizasyonlarında biraz sıkıntı yaşıyor. Kanatlardan ortalarla kaleye gitmek yerine ortadan zorlanarak rakip kaleye gitmeyi tercih ediyor. Yimpaş Yozgatspor’un forvet oyuncusu Levent Yılmaz, bu güne kadar kaydettiği 6 golün tamamı kanatlardan yapılan ortalarla attığı goller. Hava toplarında etkili olan Levent bu maçta ileride tek forvet arkasından da Mehmet Yaman desteği ile oynadı. Taraftarların beğenmediği çıksın diye bağırdığı Levent bana göre maçta elinden geleni yapmıştır. Bu oyuncuya orta sahadan top atıp kaleye gidip gol atmasını beklemek yanlışlık olur. Çünkü Levent’in böyle bir özelliği yok ancak kanatlardan atılan toplarda hava hakimiyetini ve fiziğini kullanarak gol atıyor yada attırıyor. Eğer Levent gibi kaliteli bir oyuncudan daha fazla verim almak istiyorsak kanatlara inmemiz şart.
Kırmızı siyahlı ekibin önünde ligde bire bir rakiplerinden biri olan Kırıkhanspor maçı var. Ligin ilk devresinde güçlü rakibi ile Yozgat’ta oynadığı müsabakada 3-3 berabere kalan temsilcimiz deplasmanda rakibini yenerek düşme potasından uzaklaşmak istiyor.
Lige çok iyi bir başlangıç yapan Kırıkhanspor, Yimpaş Yozgatspor için çok zor geçecek. Gülü rakibi karşısında puan yada puanlarla dönmenin dışında başka bir alternatifi olmayan kırmızı siyahlı ekip, şuan içinde bulunduğu durumdan kurtulmak istiyorsa bire bir rakiplerinden deplasmandan puan içeride oynadıklarından da üç puan almak zorundadır.