Hafta başında Bozok Üniversitesi’nde öğrenim gören bazı arkadaşlarım ödev araştırmaları kapsamında Karadeniz bölgesinde bir ili ziyaret ederek alan çalışması yapmak isterler. O bölgede yaşayan insanlarla buluşup o bölgenin kültür yapısı, sanatı, edebiyatı hakkında bilgi toplamaktır niyetleri.
Lakin türbanlı oldukları için ve alan çalışmasına da seçim sonuçlarının hemen ardından başlamalarından dolayı o bölge insanından büyük tepki toplarlar, horlanırlar, aşağılanırlar.

Bir Allahın kulu da çıkıp bilimsel bir araştırma yapmaya çalışan ve akademik eğitim alan bu çağdaş, uygar ve belki de yarının akademisyen, öğretmen veya yazar insanına, aydın insanına yardımcı olmaz. Bazı dükkanlardan kovulurlar ve belli kitle tarafından dışlanırlar.
Türkiye’de hala böyle gerici, Türk toplumunun dini ve kültürel yapısını kavrayamamış, Türk insanının adet, gelenek ve kültürünü çözememiş. Kendi kafasında açmış olduğu sözde uygarlık ve çağdaşlık şemsiyesiyle bu toprakların öz evladı ve öz bireylerinin yüzünden saçılan o pırıl pırıl güneşten mahrum kalmış zevatlara sadece acınır.

Bu arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum ve bu olaydan sonra o ilin insanı ve Yozgat halkını kıyaslayıp defalarca Yozgat insanını öven, Yozgat insanına methiyeler ve en güzel payeleri ve taltifleri dizen dostlara teşekkür ediyorum. Bu memleketin bu toprağın insanı bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor.
Hal böyle iken, dışarıdan şehrimize gelen öğrenciler bizim kendi insanımızdan övgüyle bahsederken.

Kendini öz ve has Yozgatlı olarak tanımlayanlarda özellikle seçim sonuçlarının ardından tıpkı yukarıda anlattığım örnekteki gibi Yozgat insanını küçültücü, aşağılayıcı ifadelere başvurma yolunu seçtiler. Yozgat’a bir kere uğramayan, Yozgatlıdan bir haber olan ve sadece kimliğinde Yozgatlı yazan insanlarımız özellikle sosyal medyadan Yozgatlının tercihine hakarete ulaşan eleştiriler getirdi.

Ben o sözde Yozgatlıları da yukarıda  anlattığım güruhun içerisine yerleştiriyor kendilerine gelmeyi, hatayı ve kusuru önce kendilerinde aramalarını temenni ediyorum.Yozgat’ı sadece sosyal medyadan takip etmekle, seçim zamanı sahaya çıkıp vatan millet anlatmakla bu işlerin yürümediğini Yozgatlı sizlere bir kez daha göstermiş oldu.

Yozgatlıyı aşağılamak ve eleştirmek yerine. Daha önce Alparslan Türkeş’i milletvekili olarak yollayan halk bugün neden İhsanoğlu’na destek vermemiştir bunun sorgulamasını yapabilirsiniz mesela. Geçmişte CHP’li belediyelerin yönettiği Yozgat’ta bugün neden CHP somut olarak varlığını ortaya koyamaz bunun analizi yapılabilir yine. Sosyal medyadan Neyzen Tevfik şiirleri paylaşıp tercihini farklı kullanan Yozgat insanını budala yerine koymaktan vazgeçip bunlara yöneldiğinizde de başarı yakalayabilirsiniz sanırım benden söylemesi.