YOZGATLI şair ve yazarlar olarak bazen bir araya gelip muhabbet ediyoruz. Bu defaki buluşmamız bir “ Vefa Gecesi”ydi. Şöyle geriye dönüp baktığımızda Rahmet-i rahmana kavuşmuş birçok hemşerimizin adıyla karşılaştık... Sessiz sedasız aramızdan ayrılan pek çok dostumuz olmuş!.. Onları yad etmek üzere Sorgun Ozanlar Derneği yönetimi bir çağrıda bulundu. Biz de bu çağrıya seve seve evet dedik. Cumartesi günü “Sorgun Ozanlar Derneğinde Vefa Sohbetinde buluştuk.” Vefa muhabbetine 30’un üzerinde arkadaşımız katıldı.
Yozgat Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı olarak biz, Bozok Edebiyat, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Songül Yurdagül Aksoy, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Sorgun Umut Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, Sorgun Ozanlar Derneği Başkanı Murat Erciyas ve ilgili derneklerin yönetim kurulu üyeleri oradaydı. Rahmet-i Rahmana kavuşmuş olan şair ve ozanlarımızın anısına emekli imam İsmail Taştekin hocamız Kur’an tilavetinde bulundu. Dostlarımıza Fatihalar yolladık, onları rahmetle yad ettik.
Prof.Dr. Rauf Yücel, öğretim görevlileri, öğretmen ve Yozgatlı şairlerin yoğun ilgi gösterdiği Vefa Gecesinde: Yozgatlı Sanatçılar Turan Güler, Gülay Korkmaz, Kelami Akdemir sahne alıp eserlerini seslendirdiler. Aşık ve Ozanlardan:  Şevket Susam, Aşık Kadir Çapanoğlu, Ozan Neşet İçöz, Aşık Rıza Kaygusuz, Rıza Doğangönül, Erdoğan Bektaş’ın sazlı sözlü katılımıyla programa renk kattılar. 
Vefa Gecesinde: Songül Aksoy, Osman Yüksel, Dursun Doğan, İdris Gümüş, Recep Nasibi, İkra Karadeniz, Garip Demir, Ömer Kocatepe, Mehmet Kocatepe, Latife Özcan, Erdoğan Bektaş, Mustafa Köksal, Nevzat Pusmaz, Ali Doğruyol, İsmail Taştekin, Ekrem Gürer, Dursun Ayer, Hamza Kaplan ve Şahin Bağcı  şiirlerini yorumladılar. 
Aramızdan ayrılan şair- yazar, âşık-ozan dostlarımızın yokluğu içimize acı bıraktı. Şüphesiz ki: Hatıraları ve eserleri gönüllerimizde yaşamaya devam edecek. Yaptığımız iş kültür ve sanat olayı; halk kültürünün yaşatılması ve aşıklık- ozanlık geleneğinin devam ettirilmesi. Bizler bu işi seve seve yerine getirmeye çalışıyoruz. Sorgun Ozanlar Derneği de zaman zaman bu güzel geleni yaşatıp sevgi yumağını örmeye devam ediyorlar. Arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Sazımız, sözümüz, yerimiz yereldi ama, mesajımız uluslar arası özellikteydi!..
Aslında her yıl bu manada bir anma programı düzenleyip Rahmet-i Rahmana kavuşmuş arkadaşlarımızı yâd etmenin önemine inanıyoruz. Vefa borcunu sadece bir Fatiha ile  yetinmeyip eserleriyle ve kitaplarıyla da yad etmek gerektiğini düşünüyorum. İkinci bir konu da Şair ve Yazar Dernekleri olarak bölük pörçük değil, top yekun bir arada bulunmanın gerektiğine inandığımı ifade etmek istiyorum. Bize düşen bir görev olursa seve seve adım atmaya hazırız. Bölen değil, birleştiren olmak temel arzumuzdur…
Evet; Sorgun Ozanlar Derneği” Vefa Gecesi” güzel ve anlamlı bir geceydi. Dolu dolu geçti, hepimizi mutlu etti. Kucaklaşma, kaynaşma ve dost kalma adına muhteşem bir buluşmaydı. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
“Vefa Gecesi” Yozgatlı şair ve yazarların unutulmaz anıları arasında yerini almış oldu. Vefa Gecesinde rahmet-i rahmana kavuşmuş olan Yozgatlı şair ve ozanlar dile geldi, eserleri ve çalışmaları yâd edildi. Katılımcı konuklara yemek ve Yozgat’ın yöresel hediği ikram edildi. Teşekkürler gönül dostları….Haz aldık, mutlu olduk ve gönül defterine muhabbetinizi kaydettik!