YOZGAT Şairler ve Yazarlar Derneği olarak  Bilim ve Kitap Dostları Derneği ile ortak bir etkinliğe imza atmış olduk. Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan Yozgatlı şair, yazar ve ozanları anmak amacıyla Hayri İnal Konağı'nda bir " Vefa Gecesi düzenledik. Bu arkadaşlarımız derneğimizin kuruluşundan itibaren bize destek olmuş arkadaşlarımızdı. Vefa Gecesi etkinliğimize geniş bir katılım oldu. Konuklar arasında Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hakkı Yurtlu ve bazı dernek başkanları da vardı. 
Vefa Gecesi etkinliği Kur'an tilavet ile başladı. Rahmeti Rahmana kavuşmuş olan şair ve yazarlar anısına Yasin'i Şerif okundu, dualar yapıldı. Güzel ve muhteşem sedalarıyla  bizleri mest eden Külliye İmam Hatibi Hüdai Yavuz ve Bekir Savaş hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Duanın ardından vefat eden şair ve yazar arkadaşlarımızın hatıraları dile geldi. Anılar onları anlattı, şiirler onların sesini ulaştırdı bizlere...
Hatıralarını anmak üzere adlarına "Vefa Gecesi" düzenlediğimiz  arkadaşlarımız: Derneği'mizin eski başkan yardımcısı Ruhi Bakır, Arıştırmacı yazar emektar hocamız Yılmaz Göksoy, Yozgat'ın Şah Kartal'ı Yozgat Aşığı Yiğit Yozgatlı Memduh Şenol, Emektar hocamız Bahri Koçoğlu, Sorgunlu güçlü şair Sami Sarıkaya, Sazı ve sözüyle bize örnek olan ustamız Aşık Derdiyar, Avcı şairimiz Ahmet Yetim, Terzi ustamız Yusuf Yıldırımer, Kırşehirli Ozan hocamız Muhlis Alkan, Genç yaşta Kaybettiğimiz kardeşimiz Nuri Tavşancıoğlu, Ozanlı şair Şakir Susuz, Gurbetçi şairimiz Halit Bolataslan, Yerköy Sarıyapraklı Mehmet Gülümser,  Sorgunlu arkadaşlarımız H. Ömer Ersoy, Niyazi Ersoy, Kamil Buhâri, Aşık Ihsan Şaşar, Mehmet Gedik, Sefil Döndü gibi isimler yer aldı.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneği'ni 2006 yılında kurmuştuk. Bu tarihten itibaren bir şekilde Rahmete kavuşmuş olan bu arkadaşlarımızla bir araya geldik bir birimize hakkımız hukukumuz geçti biz onlara haklarımızı helal ediyoruz. 
Onlardan bazıları ile özel hatıralarımız oldu. Mesela Ruhi Bakır Derneği'mizin yönetim kurulu üyesi ve yakın dostumuzdu; Sami Sarıkaya kardeşimizle güzel anılarımız vardı; Yılmaz Göksoy hocam her konuda örnek aldığımız kültür mirasımızdı; Memduh Şenol Alaşehir'de kalan Yiğit Yozgatlı, Ağabeyimizdi, Aşık Derdiyar kendisi Sivaslı olup Sorgun'a yerleşmiş sazı ve sözüyle bize örnek olmuş ozanımızdı. Sözün özü bizde hepsinin bir hatırası vardır.
Daha sonra Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği ile yollarımızı ayırdık 2013 Yılında Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği'ni yeniden kurduk. Yozgatlı ya da il dışından bir çok şair yazar dostlarımızla birlikte olduk, birlikte olmaya da devam ediyoruz. Rabbim canlarını sağ etsin. Adına vefa gecesi düzenlediğimiz dostlarımız Rahmeti Rahmana kavuşup aramızdan ayrıldılar, mekanları cennet olsun. Onları saygıyla rahmetle anıyoruz. Vefa Gecesine katılan başta Vali Yardımcımız Şükrü Çakır ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Hakkı Yurtlu olmak üzere tüm Katılımcı dostlarımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Programın sonunda Vefa Gecesine katılan konuklarla topluca "Kitap Okuma Etkinliği" düzenlendik. Farkındalık oluşturma ve kitap okuma alışkanlığını topluma yaygınlaştırma adına yapılan bu etkinlikte hazırlanan kitaplar dağıtıldı ve okuma saatine geçildi. Yozgat Bilim ve Kitap Dostları Derneği Başkanı Veysel Çekerek hocamla bir araya gelip bundan böyle belirli aralıklarla kitap okuma etkinliğini devam ettireceğiz. Bu etkinlikleri inşallah birlikte yapacağız. Bilim  ve Kitap Dostları Derneği başta olmak üzere diğer derneklerle ve gençlerle ortaklaşa programlarımız olacak. Birliği, beraberliği ve kardeşliği öne çıkarmaya çalışacağız. 
Ayrıca Yozgat Belediyesi Kültür İşleri Müdiresi Fadime Solmaz hanıma, Konak sorumlusu Önder Yaşar kardeşime ve Hayri İnal Konağı çalışanlarına teşekkür ediyoruz.