HEMŞERİMİZ Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması Yozgatlıları mutlu ettiği kadar heyecanlandırmıştı…
Oktay, ilk yurtdışı ziyaretini yavru vatan Kıbrıs’a yaptıktan sonra, geçtiğimiz hafta sonu memleketi Yozgat’a gelerek, ilk il ziyaretini de gerçekleştirmiş oldu.
Yozgatlıların heyecanını karşılama töreninde gözlemledim.
Büyük Sinema Salonunda gerçekleşen “Sivil Toplum Buluşması” toplantısında salonun her iki katı da öylesine doluydu ki, iğne atsanız yere düşmezdi.
İlçelerinden, kasaba ve köylerden gelen Yozgatlılar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı bağırlarına bastılar.
Oktay, Yozgat Valiliğini ziyaretinde; “Yeni dönemde işler daha hızlı ilerleyecek. Türkiye'nin kalkınması çok daha hızlanıyor olacak. Türkiye önündeki engelleri çok daha hızlı şekilde aşmaya başlayacak. Ben inanıyorum her ile olduğu gibi Yozgat'a da mutlak şekilde yansıması olacaktır. Biz bunun detay çalışmalarını zamanla yapıyor olacağız” dedi.
Özellikle bürokrasinin hızlanacağına, işlerin daha hızlı yürüyeceğine dikkat çekti ve Yozgat’ın kalkınması için çalışmalar yapacağını söyledi.
Türkiye’nin ikinci ismi Fuat Oktay’ın memleketinde yaptığı açıklamalar hem sivil toplum kuruluşlarını hem de bürokratları umutlandırdı.
Yozgat’ın yetiştirdiği en iyi bürokratlardan birisi olan ve başarı merdivenlerini hızla çıkarak, bir bürokratın görev alabileceği en üst makama kadar yükselen Oktay’dan ümitliyiz.
Oktay hem ülkemize, hem de memleketi Yozgat’a hizmet noktasında elinden geleni yapacaktır.
Benim inancım bu yönde.
Özellikle bürokrasiye sıkışmayan bir Yozgat’ın, yatırımcının gelmesi için teşvik bölgesi haline getirilmesi büyüme hamlesini başlatacaktır.
Umarım siyasetçilerimiz, bürokratlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız hemşerimiz Fuat Oktay’dan en iyi şekilde istifade ederler ve Fuat Oktay’a Yozgat’ın kalkınması için yeni projeler hazırlayıp sunarlar.
Yozgat’ın bir adım daha ileri gidebilmesi için hazırlanacak projelere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın destek vereceğini ve projelerin önünde oluşabilecek bürokratik engellerin kalkması için takipçi olacağına inanıyorum.
SAAT KULESİ SİYASETİ
MEYDAN yeri siyaseti de diyebiliriz…
Saat Kulesi ve civarında yapılan kulislerden bahsediyorum.
Sadece milletvekili ve belediye başkanlığı seçimlerinde değil, sivil toplum kuruluşlarının oda, hatta dernek seçimlerinde bile devreye girer Yozgat’ın o meşhur Saat Kulesi siyaseti…
Fakat etkisi sivil toplum kuruluşları seçimleri ile sınırlıdır.
Genel ve mahalli idareler seçimlerinde Saat Kulesi siyasetinin etkisi sanıldığı kadar fazla değildir.
Sesi gür çıkar bu siyasetin ama sandığa pek etkisi yoktur.
Çünkü…
Seçimlerin belirleyicisi Saat Kulesine uzak olan mahallelerden çıkan oylardır.
Oy yoğunluğu meydan yeri ve Lise Caddesine nazaran merkeze uzak olan mahallelerde daha fazladır.
“Kenar mahalle” tabirini sevmediğim için merkeze uzak olan mahalleler diye tabir ediyorum.
Merkez neresi diye soracak olursanız; Saat Kulesini merkez kabul ederiz ya!..
Yozgat’ın merkez siyasetinden bahsediyorum işte…
Eskipazar, Taşköprü, Çatak, Fatih gibi mahalleler seçimlerde daha etkilidir.
Öte yandan, Saat Kulesi siyasetinin sivil toplum kuruluşu seçimlerinde belirleyici bir rol üstlendiğini söyleyebilirim.
STK üyesi işletmelerinin çoğunluğu Saat Kulesi etrafında olduğu için, oda seçimlerinde bu siyaset tutuyor.
Nitekim Esnaf Odaları seçimlerinde, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Saat Kulesi siyasetinin etkilerini gördük, yaşadık…
Aynı siyaset 24 Haziran seçimlerinde de yapıldı ama tutmadı.
Bu günlerde Saat kulesi siyaseti, yerel seçimler için tekrar hortladı.
Velhasılıkelam, Saat Kulesi siyaseti yapanlara, bu siyaset belediye ve mahalli idareler seçimlerinde etkili olmaz, oda seçimiyle belediye seçimlerini birbirine karıştırmayın diyorum.