YOZGAT bu günlerde can çekişiyor.
Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda Üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitim göreceğinin açıklanmasıyla birlikte Yozgat esnafı iflasın eşiğinde.
2018 Yerel seçimleri öncesinde devletimizin en yetkili ağzı tarafından söz verilen ASKERİ BİRLİK  ne oldu?
Deyim yerindeyse dökme suyla değirmen döndüren Yozgat gibi sanayisi olmayan iller can çekişiyor. Yozgat milletvekillerimize bir kez daha sesleniyoruz..! Askeri birlik Yozgat’a can simidi olabilir. 
Gelin isterseniz Yozgat’ta ilk Askeri Birlik ne zaman kurulmuş bir göz atalım;
1910 yılında Yozgat’ta askeri birliğin varlığını Akdağmadeni redif taburu kumandanı mahdûmu Cisr Mustafa Paşa seyyar topçu on ikinci alay zâbitlerinden Osman Muammer Beyin Yozgat Liva Kumandanı Mehmet Ali Beye yazdığı mersiyeden anlıyoruz.
 Yozgat Jandarma Er Okul Alayı 1912 yılında Kayseri Jandarma okulunun Yozgat’a nakliyle kurulmuş ve ilk Alay komutanı da Binbaşı Mehmet Ali Beydir.
Alay ilk yılını derme-çatma binalarda geçirmiş, bölgedeki uzun kış şartları da göz önünde bulundurularak yerleşik ve korunaklı binaların yapımına 1913 yılında başlanmış, Yozgat halkının büyük fedakarlıkları sayesinde aynı yıl içerisinde tamamlanarak Jandarma Er Eğitim Okulunun hizmetine sunulmuştur. 
Bu jandarma okulu Yozgat, Çorum ve Kırşehir bölgelerinden gelen askerleri yetiştirmek için kurulmuş yüzer kişilik birliklerden oluşan üç bölük ve karakol kumandanı yetiştiren dört bölükten müteşekkil olup 350 ila 400 civarında askeri mevcuda sahiptir.
Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla birlikte Alay vasfını yitirdiği görülmekte, Sevr antlaşması sonrasında Yozgat Jandarma er Okulunun tamamen lağvedilmiştir.
18 Mayıs 1942 senesinde yeniden kurulan Alay, Kütahya Jandarma Er Eğitim Okulu Birliklerinin Yozgat’a kaydırılmasıyla yeniden Alay statüsüne dönüştürülmüştür. 
Askerlik şubesi yanında “Abide İşhanı’nın bulunduğu yer” deki mevcut bina Askeriyeye tahsis edilerek dört bölükten mevcut idi.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Yozgat merkezine yeni bir kışla yapılması için gönderilen 12 bin lira bu amaçla kullanılmış, 1943 yılı Mayıs ayında hizmete açılmıştır.
17 Ağustos 1945 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Kütahya ve Antakya’dan birer bölük Yozgat’a nakledilerek, üç piyade bölüğü, bir ağır makinalı tüfek bölüğü kurulmuş, Alayımız dörder bölükten mevcut iki taburlu Alay halini almıştır. Öncesinde kurulu bulunan bir de Onbaşı eğitim bölüğü de Alay mevcudu içerisinde yer almıştır.
29 Mart 1951 yılı içerisinde alayımızın bir taburu Giresun iline nakledilerek tek taburu ile hizmet vermeye devam etmiştir.