Yozgat Belediyesi tarafından şehrin daha güzel ve renkli gözükmesi amacıyla yapılan çiçek dikimlerine başlanırken, dikimi biten çiçekler Yozgat’ı renklendiriyor. Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, şehrin değişik bölgelerine dikimi gerçekleştirilecek olan 20 bin adet kadife, 40 bin adet petunya,30 bin adet begonya, 50 bin adet alyisyum ve sonbaharda dikilmek üzere 20 bin adet kasımpatı çiçeklerinin dikim çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Bu çiçeklerin bir kısmının belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından bir kısmının da ihaleyi alan firma tarafından dikileceğine vurgu yapan Akgün, ‘’Dikimi yapılacak olan çiçekler ile Yozgat daha estetik bir görünüme kavuşacak. Şehrimizde halkımızın gözlerine ve ruhlarına hitap edecek modern bir görüntü kazandırmak amacıyla ekiplerimiz ile birlikte çiçek dikimi ve peyzaj çalışmalarını başlattık” dedi.
Başkan Yardımcısı Akgün, çalışmalar kapsamında parklarda ve orta refüjlerde yapılacak çalışma sonrasında vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyleyerek, çiçeklerin dalında daha güzel durduğu anlayışının ön plana çıkmasından yana olduklarını ekledi.

Ahmet Akgün, çiçek dikimi yapılmadığı yönünde eleştiri yapanlara da seslenerek, Yozgat’ın iklim koşullarını göz önüne alarak dikim yaptıklarını hatırlattı ve: “O eleştiri yapılan dönemde biz çiçek dikmiş olsaydık şuanda hepsi telef olmuş olacaktı. Buranın iklim yapısını dikkate almanız gerekiyor. Yapılan her çalışmada olduğu gibi burada da işin uzmanı peyzaj mimarlarımız ve teknik ekibimizle bu işi yapıyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim