Basın mensupları ile bir araya gelerek Fiber Güçlü 4,5G  hizmetinin tanıtımını  yapan Türk Telekom İl Müdürü Yusuf Kaplan, Türk Telekom'un "Fiber Güçlü 4.5G" hizmetiyle müşteri deneyiminde yepyeni bir çağ başlatmaya ve güçlü altyapısıyla Türkiye'nin geleceğini yazmaya hazır olduğunu kaydetti.
4.5G hizmetini müşterilerine ulaştırmak için en kritik frekanslarda en geniş bant aralığına sahip olduklarını ifade eden Kaplan , “4.5G hizmetlerinde spektrum çok önemli. Ama en az onun kadar önemli bir şey var ki o da fiber altyapısı. Türk Telekom olarak 4.5G'deabone başına hem en geniş frekans aralığına hem de kaliteyi kesintisiz bir şekilde sunabilmek için 4.5G baz istasyonlarını 81 ilde çepeçevre saran fiber ağa sahibiz. Bu avantajımızı müşterilerimize dünyanın en yüksek hızını ve benzersiz veri indirme ve yükleme kapasitesini sunarak yansıtacağız. Diğer bir ifade ile biz Türk Telekom olarak, 4.5G'deki farkımızı fiber gücümüzle göstereceğiz. Bugünden  itibaren, ülke genelinde yaygın fiber ağımızla en iyi 4.5G hizmetlerini sunmaya başlıyoruz. İlk günden itibaren tüketiciler, Fiber Güçlü 4.5G'nin farkını yaşayacaklar” dedi.
Müşteriye hizmet noktasında her zaman bir adım önde olmaya çalıştıklarını kaydeden Kaplan,

“Tüketicilerin beklentilerinin ve ihtiyaçlarının sürekli arttığı bir döneme hazır olmak için kendimizi her zaman bir adım önde konumlandırıyoruz. 4.5G ile başlayan dönemde, sunduğumuz Fiber Güçlü 4.5G hizmetiyle müşterilerimize, en yüksek hız, kapasite ve kaliteli hizmetin güvencesini veriyoruz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, Türk Telekom müşterileri, en yüksek performansı, en güvenilir ve kesintisiz bağlantıyı bizimle yaşayacak” ifadelerini kullandı.
Her geçen gün Türk Telekom'un Türkiye genelindeki Fiber Güçlü 4.5G baz istasyonlarının sayısının arttığına dikkat çeken Kaplan, “ Avrupa'da fiberle bağlı baz istasyonlarının toplam baz istasyonu sayısına oranı yalnızca yüzde 20 iken Türk Telekom'da bu oran Avrupa ortalamasının üç katından daha fazla  konumda.  Bu sayede, Türk Telekom müşterilerinin Türkiye'de yaşadığı 4.5G deneyimi, Avrupa'dan çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.
Yusuf Kaplan, Türk Telekom'un yalnızca 4.5G'nin temelini oluşturan fiber altyapıya odaklanmakla kalmayıp, bu hizmeti en iyi şekilde tüketicilerle buluşturacak üst yapıya da yatırım yaptığını dile getirdi.  Kaplan, bu yatırımların en güzel sonucu olarak da Türkiye'nin lider dijital müzik platformu Türk Telekom Müzik'i, dijital oyun platformu Playstore'u ve münhasır TV içerikleri ile Tivibu hizmetlerini müşterilerine sunduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim