Bozok OSB’nin altyapı inşaatının bakanlıktan kredi kullanarak yapımının düşünüldüğünü ifade eden Vali Yurtnaç, “3. OSB’nin 2017 yılı yatırım programına alınması planlanmakta. Yatırım programına alındıktan sonra kamulaştırma işlemleri başlayacak. Gerekli teknik ve alt yapı hazırlıklarının tamamlanması ve kabul işlemlerinden sonra yatırımcılara arsa tahsisine başlanılacak” dedi.
Bozok OSB’nin, sanayi ve ticaretin yoğun olduğu Yozgat ile Sorgun arasında olacağını kaydeden Vali Yurtnaç, “3. OSB Yozgat il merkezine 13, Sorgun ilçe merkezine ise 22 kilometre mesafede olacaktır. İlimize yapılacak olan hava alanının yine bu bölgeye kurulacak olması, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının da buradan geçmesi yatırımcılar açısından büyük avantaj teşkil edecek” diye konuştu.
Yozgat’ın şu anda teşvik sisteminde 5. Bölgede bulunduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Yeni yapılacak olan Bozok OSB’de yatırım yapıldığı takdirde ilimiz en avantajlı 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaktır. Bu da yatırımcılar için ilimizi cazip hale getirecek olup, ayrıca hava alanı, yüksek hızlı tren, şehir hastanesi gibi projeler tamamlandığında yatırımcı talebinin daha da artacağını düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim