Televizyonlarda görev yapmış bir kardeşiniz olarak yıllarca bunun özlemini çekiyor ve üzüntüsünü dile getiriyoruz. Bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı da dahil sorunlarımızın yüksek sesle dile getirilmesi ve devlet kademesine ulaştırılması adına Yozgat’a bir televizyon kanalının şart olduğunu vurguluyoruz. Hiç birimiz bu konuda duyarsız kalamayız, ilgisiz olamayız. Yozgat için acil ve önemli bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.
Yozgat’ ta malumunuz olduğu gibi iki tane TV kanalı vardı. Bir de Yerköy de yayın yapan Delice TV vardı.  Şimdilerde üçü de kapandı. Yozgat televizyonsuz kaldı ve sesimizi duyan yok, derdimizi dinleyen yok, sesimiz soluğumuz gözümüz kulağımız kapanmış durumda. Yani Yozgat’ın dış dünyayla ilişkisi,  ülkeyle bağlantısı kesilmiş oldu. Bağırsanız da çağırsanız da sizi duyan, gaile alan olmuyor.
Her şehrin bir  ya da birkaç televizyonu var, hatta ilçelerin televizyonları var. Bir kaç TV kanalı olan iller sesini oldukça güzel duyurabiliyorlar. Bu konuda en garip kalan il Yozgat  olarak gözüküyor. Bu şehre bir televizyon gereklidir diyoruz.  TV olacak da ne olacak demeyin!  Şehrinizi tanıtacak, sorunlarını dile getirecek devlet kademesine duyuracak gözünüz, kulağınız sesiniz  soluğunuz olacak. Bunu Yozgat için en önemli bir ihtiyaç sayıyoruz.
Şehrimize bir televizyon  gerekli de , nasıl olacak bu iş derseniz? Televizyon pahalı bir yatırım, Ama getirisi de oldukça fazla. İşletmesini düzgün yapıp, reklam gelirleri ile ayakta kalmanız mümkün. Yani  adam gibi profesyonel bir ekiple çalıştırırsanız kendini amorti eder para da kazanırsınız. Bölgenin televizyonu haline gelirsiniz.  14 İlçeniz var 14 koldan destekler ayakta tutunmaya çalışırsınız.
Bir başka  güzelliğimiz daha var:  Ülkemizin her köşesinde bir Yozgatlı var. Hatta dünyanın her bir köşesinde Yozgatlılar var. Yozgat’ın üç- beş  katı insan il dışında yaşıyor. Yani geniş bir seyirci ağına sahibiz.  Acaba İzlenir mi- takip edilir mi diye bir derdiniz de olmaz.  Gurbetteki dostlarımız da  bizleri  ilgiyle hayranlıkla ve özlemle takipedeceklerdir.
Bu işi bir seferberlik inancıyla yapmalıyız. Belediyelerimiz de ortak olabilir;  iş adamlarımız da, esnafımız da ortak alınabilir. Varsın çok ortaklı olsun,  arzu eden tüm hemşerilerimiz imkanları ölçüsünce  katılsın, destek versin, fedakarlıkta bulunsun.  Yozgat TV konusunda elini taşın altına koyanlar olsun... Gerisi gelecektir diye düşünüyorum.
Potansiyelimiz var mı? Bence var… Yeni bir TV kurmak zor olabilir. Soruşturulur, araştırılır satan ya da devreden hazır bir kanal bulunur ve Yozgat adına yayına açılır. Maddi ve manevi destek için   dünyanın her tarafına yayılan binlerce hemşerimizi bilgilendirirsek devamı da gelir. Buna mecburuz, çünkü bu bizim elimiz, kolumuz, gözümüz, kulağımız, sesimiz ve soluğumuz olacak;  Yozgat TV  ciddi ihtiyacımız. Devletle, milletle vatandaşlarımızla olan bağımızı kurmak sesimizi duyurmak zorundayız.
STK’lara  Yozgatlı Dernekler Federasyonlarımıza, Esnaf Oda Başkanlarımıza ve siyasi parti temsilcilerimize çağrıda bulunacak bir babayiğit aranıyor!... Deriz ki: “ Ey hemşerilerimiz, Yozgat’ın sesini soluğunu kesmeyelim. Yozgatlının en önemli sorununa duyarsız kalmayalım!”
Değerli iş adamlarımız var, Yozgatlı zengin kardeşlerimiz var, Yozgat dışında ticaret yapan binlerce hemşerilerimiz var. Ankara ve İstanbul Yozgatlılar Dernek Federasyonları var. Öyle inanıyoruz ki; bu bize az gelecek ve en kısa sürede netice alacağız. Yeter ki bir kıvılcım çıksın, varız densin ve harekete geçilsin...
Yozgat TV nin  kurulma  hayalini ve  ümidini taşımak istiyoruz. Bu konuda hepimize de görevler düşüyor. Şehrimiz adına adım atmamız, fedakârlıkta bulunmamız ve gayret etmemiz isteniyor. Aman Ahmet Hoca: “Yığınla sorunumuz var bi bu mu eksik?” diyeceksiniz. Evet bir bu eksik çünkü yığınla bekleyen sorunlarınızı en iyi duyuracak ses işte bu ses olacaktır!.. Şahsın değil şehrin “ Bozok “ diyarının sesi soluğu olacak bir TV ümidini yeşertecek bir babayiğit çıksın diye bekliyoruz.