Yozgat tarım bölgesi diyoruz, tarımımız can çekişiyor.  Yozgat’ta hayvancılık teşvik edilmeli diyoruz, hayvancılığımız her geçen gün azalıyor. Üreticiler hayvan beslemekten kaçınıyorlar. Sebze - Meyve üretimi pazar ağı bulamıyor, ürün para etmiyor. Depoların kurulmasından, sulu tarıma geçilmesinden ve soğuk hava depolarının yaygınlaştırılmasından söz ediyoruz. Ancak ciddi manada üretici teşvik görmediği için başarıyı yakalayamıyoruz.
Köylü üretime teşvik edilmeli
Üretimde sıkıntılarımız var. Ürün pahalı, tohum  almak zor, gübre ve ilaç fiyatları el yakıyor. mazot alamıyoruz diyen köylümüze devlet sahip  çıkmalı... Bunun yanı sıra üretimde köylüyü teşvik ederek ürünün pazarlanmasında, ürünlerin saklanmasında devletin yardımcı olması gerekiyor...
Tahıl, sebze, meyve üretimi zarar eder mi? Ediyor işte, bakın bu yıl sebze üretiminde sıkıntılar yaşıyoruz, nedeni belli zamanında tedbir almadığımız için!...
Yozgat bölgesi kaplıcaların yoğun olduğu bir bölgedir. Termal turizmin yanı sıra seracılığında teşvik edilmesi gerekir. Kaplıca turizmini defalarca dile getirdik, getirmeye de devam  edeceğiz.
Kaplıcaların bulunduğu bölgelerde seracılık yapmak mümkündür. Sıcak sularımızdan faydalanıp seracılığı Yozgat’ta geliştirebiliriz.
Aydıncık, Kümbet ovası, Kazankaya Vadisi, Çekerek Irmağı güzergahı, Çandır Bazlambaç Köyü çevresi, Yerköy ovası, Sekili Ovası, Şefaatli - Yerköy arasında kalan bölge Karanı Dere vadisi seracılık için verimli uygun alanlardır. Karamağra Kaplıcalarının bulunduğu güzergah seracılık için güzel bir mekandır, yani Yozgat’ta seracılığı geliştirmek ve teşvik etmek bize düşüyor.
Gelingüllü Barajında balıkçılık da geliştirile bilir. Çekerek  Irmağı, Delice Irmağı, Gelingüllü Barajı, balıkçılık için oldukça elverişli alanlardır.
Öncelikle şunu ifade edelim, vatandaşımız ezberini bozmuyor, hangi ekime - dikime alışmışsa onda devam ediyor. Ezberin bozulması gerekir. Bu konularda İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Mühendisleri görev almalıdır.
Örnek çiftlikler kurulup vatandaşa pazarlanmalı, yada vatandaşlar birlikte örnek çiftlikler. Sera bölgeleri kurulmalı ve üreticiler teşvik edilmelidir. Vatandaşın önüne düşüp örnek projeler yapmazsanız maalesef mesafe alamıyorsunuz.
Et fiyatlarının pahalandığından şikayetçi oluyoruz ama hayvancılığı da öldürüyoruz. Üreten, yetiştiren köylü bugün üretemez hale gelmişse sıkıntı var demektir.
Yozgat’ta tarım, ziraat ve hayvancılık para kazanıla bilecek alanlardır.
Yozgat tarımı, ziraatı, hayvancılığı teşvik edilmelidir.
Seracılıktan söz ettik. Kaplıca alanlarımız  Seracılık için  oldukça müsait bölgeler dedik.
Ama biz bugüne kadar değerlendirmedik. Karanlık Dere gibi mükemmel bir vadimizi ıslah edemedik. Kazankaya Kanyonu, Çekerek Irmağı, Delice ırmağı gibi kıymetli alanlarımızı değerlendiremedik...
Yerköy ve Sekili Ovasında, Kümbet Ovasında, Aydıncık bölgesinde yetiştiremeyeceğimiz sebze, meyve yok gibi.. Ama siz bu bölgede halen ilkel usullerle sulama yapmaya çalışıyorsanız, toprağın suçu ne?..Ovalarımızın, bölgemizin suçu ne? Biz de bunu anlamaya çalışıyoruz.
Köylüde artık rahatını bozmak istemiyor. Çünkü ürünü para etmiyor, ürünün para ettiğini, para kazanmanın kolay olduğunu, üretime teşvik ederek ve bu konuda öncü olarak  bunu sağlaya bilirsiniz…Üretim olmadan kalkınma olmaz, köylünün malı değerlendirilmeden üretim teşvik edilemez.. Yozgat seracılık için en uygun bölgelerden biridir. Yozgat seracılığı mutlaka geliştirilmelidir.