11-12-13. Mayıs 2018  Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlediği. Yozgat Sürmeli Şiir Şölenine dernek başkanı Ahmet Sargın beyin nazik daveti üzerine orada bulundum. Program Cuma günü Türkiye’nin değişik illerinden gelen şair ve yazarların dörder kişilik guruplar halinde Okullarda okuryazar buluşması ile başladı. Şair arkadaşlarım Tokat’tan Hasan Akar, Kırşehir den Derviş Ekim. Ankara’dan Ali Karaca Beyefendilerle Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokuluna gittik. Konumuz yazma ihtiyacı ve yazılı eserlerin önemiydi.
Okul Müdürü İdris Çetin Bey bizi büyük bir nezaketle karşıladı. Öğretmenlerin ve talebelerin katıldığı büyük bir topluluk vardı orada. Önce hepimiz ayrı ayrı yazı yazma ihtiyacı ve yazılı eserlerin öneminden bahsettik. Daha sonra talebelerle karşılıklı soru cevap şeklinde bilgi alış verişi yaptık. Bu minicik yüreklere bir şeyler verebildiysek ne mutlu bizlere… Programın çok verimli geçtiğine inanıyor Ahmet Sargın hoca mı bu projesinden dolayı tebrik ediyor yürekten kutluyorum…
Aynı gün Cuma akşamı Yozgat Sürmeli otelde toplandık. Orada çok değerli sunucumuz Rıfat Çakır’ ın sunumuyla hepimiz birbirimizi tanıma şansı bulduk ve gecemizi süsleyen ruhlarımızı dinlendiren şiir programı başladı.  Hepsi birbirinden değerli şairlerimiz şiirlerini sanatçılarımız ve bestekârlarımız eserlerini seslendirirken ozanlarımız da sazlarını konuşturdular. 
Geceyi bu şekilde noktaladıktan sonra ertesi gün cumartesi günü saat on iki de Yozgat  İl Kültür Turizm Müdürlüğü salonuna gittik.  Orada aralarında Yozgat Vali Yardımcısının da bulunduğu misafirperverlikleriyle gönüllerimize taht kuran Yozgatlı kardeşlerimizle buluştuk.  Türkiye’nin diğer illerinden gelen hepsi birbirinden değerli Şair, Yazar, ozan ve sanatçılarında bulunduğu ekiple bir aradaydık.  Günlerdir heyecanla beklediğimiz “Yozgat Sürmeli Şiir şöleni ve Âşıklar Bayramı Programını” gerçekleştirdik. Program bittikten sonra tarihi konakları camileri ve müzeleri gezdik.
Aynı günün akşamı yine Sürmeli otelde dolu dolu bir şiir programı daha gerçekleştirdik. Ertesi sabah Pazar günü kahvaltıdan sonra hepimiz birer birer ayrılığın verdiği bir buruklukla duygu yüklü olarak Yozgat’tan ayrıldık. Yozgat programı çok değerli kardeşlerim Rıfat Çakır Bey in ve Yasemin Doğru hanımın muhteşem sunumlarıyla Yozgatlı kardeşlerimizin misafirperverliğiyle birbirinden güzel ikramlarıyla çok muhteşemdi. 
 Ben burada sizlere programı fazla ayrıntıya girmeden kısaca zikrettim. Hepsinden önemlisi de Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bu güzel insanların bir birilerini tanımadığı halde sevgiyle kucaklaşması birlik ve beraberliğin kardeşliğin çoğalması açısından bu gibi programların daha çok yapılması kanaatindeyim. Açıkçası her şey çok güzel ve muhteşemdi. Ben bu programda emeği geçen başta Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Ahmet Sargın bey olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen tüm Yozgatlılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum… Eskişehir den Saygılarımla...

Şerife GÜNDOĞDU / ESKİŞEHİR