YOZGAT kalkınsın diye “Millet Bahçeleri” yapılacakmış, bahçeye giden Yozgatlılar oturduğu yerden para kazanacakmış.
Millet bahçelerinde alınan nefes, fabrika dumanına dönüşecek; bahçeler tam bir sanayi merkezi haline gelecekmiş.
Sosyal konutlar yapılacak; bir daire alana, iş bedava olacakmış. Evde yan gelip yatsanız bile Yozgat ekonomisi canlanacakmış. Yozgat’ın göçen kuşları tekrar yuvalarına dönecekmiş.
Alt yapı kirliliği kalkınmaya engelmiş. Eski borulardan atık geçerse ilçelerin karizması çizilirmiş. Yeni borulu kanalizasyonun üzerinden geçmek çok havalıymış. Havamız bile para edermiş.
Çevre ve meydan düzenlemeleri yapılacakmış. Sonra “Ver elini Yozgat.” diyecekmiş herkes. Yozgat’a akın akın turist gelecekmiş.
Bu kalkındırma projeleriniz Yozgat’ı kalkındırır mı bilmem ama hayallerimize iyi geldiği kesin.
Şefaatli, Çayıralan, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni, Yenifakılı, Sarıkaya ilçelerinin kalkınmaya ihtiyacı yokmuş. Çünkü muhalefet partili belediye başkanları varmış. Onlar, kendi yağıyla kavrulabilirmiş.
Halkın seçmiş olduğu belediye başkanlarını, Yozgat İl Değerlendirme toplantısına davet etmediniz. Halkın iradesine saygı duymadınız. 
Yozgat’ta “Oy yoksa yatırım yok.” demeye getirdiğiniz bu ayrımcı politikanız, size; “Yatırım yoksa oy da yok.” olarak geri dönebilir.
Yerel Yönetim Analizi…
İçimden bazen hep seçim yapılsa diye geçiriyorum. Seçim zamanı Yozgat’ta hummalı seçim çalışması yapılıyor. Bize de yazacak çok şey düşüyor. Seçim bitince herkes kabuğuna çekiliyor. Koltuğuna kuruluyor. Sessizce makamın tadını çıkarıyor.
Sessiz olsalar da yerel yöneticilerimizi takip ediyoruz. Durgunluğumuzu, iz sürmediğimize yormasınlar.
Çekerek Belediye Başkanı Eyüp Çakır, göreve geldiği günden beri yoğun tempo içinde. 'Lavanta projesiyle ilçe ekonomisi canlanacak, Çekerek Lavanta kokacak, lavanta şehri olacak' diyor.  Seçim vaadlerini ve projelerini yerine getirmek için çalışıyor. Merak ettiğim tek şey: iş vaadinde bulundukları Çekereklileri işe alıp almadıkları. 
Her ne kadar Eyüp Çakır Ak Partili Belediye Başkanı olarak tezimi çürütse de Yozgat genelinde muhalefet belediyeleri, iktidar belediyelerinden daha gayretli görünüyor. 
İlçe belediyeleri, il belediyesinden daha aktif çalışıyor. Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse halkın bu anlamda tepkisini alıyor.
Celal Köse dedim de okuduğum bir haber aklıma geldi. Yozgat Belediye Meclis toplantısı yapılıyor. Belediye Başkanı Celal Köse: “Yozgat’ın bazı mahallerine üvey- evlat muamelesi yapılmış.” diyor.  İmar konusunda mahalleler arasında adaletsiz davranıldığını söylüyor. 
Yozgat, yıllardır Ak Partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Giden başkan Ak Partili, gelen başkan Ak Partili. Şikâyet eden başkan Ak Partili, bazı mahalleleri üvey evlat bıraktığı söylenen başkan Ak partili.
Yani Ak Parti, yerel yönetimde sınıfta kalmış görünüyor. 
Peki, Yozgatlılar ne yapıyor? Bana göre mutsuzluğunu zarfa koyacağı seçimleri bekliyor.