YOZGAT küçülüyor ve sürekli göç veriyor. Nüfus göçünün yanı sıra meslek göçü ve beyin göçü de yaşanıyor. İş bulmak için Yozgat’tan göçenlerin yanı sıra meslek erbabının göçü, zengin ailelerin göçü Yozgat’ı yalnızlaştırıyor. Yozgat zenginleşeceği, modernleşeceği yerde fakirleşiyor, yalnızlaşıyor. Küçük bir köy görünümünden kurtulamıyoruz.
Şehrimizde işsizlik ve yatırım yetersizliği başlı başına bir sorun konumundadır. Öncelikle halledilmesi gereken konu budur. Bakanımız, milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz bu konuda yoğunlaşmalıdır. Yozgat’ta işsizliğin çözümlenmesi için tedbir almak hepimizin görevidir, iş yerlerinin açılmasının yanı sıra, meslek kurslarının yaygınlaştırılması,  teşvik yasalarının çıkartılması, üretim alanlarının genişletilmesi gerekmektedir. İlimizde halkın gelir seviyesinin yükseltilmesi için yoğun bir emek - çaba sarf etmeliyiz.
Üretken, yetenekli, kabiliyetli-ehliyet sahibi gençlerin yetişmesi için mesleki kurslar açılmalıdır. Kalifiye eleman, yönetici, meslek sahibi, ticari tecrübe sahibi insanların yetişmesi işsizliğin önlenmesi için önemli bir adımdır, ihmal edilemez.
İşsizliğin önlenmesinde sanayileşmenin önemi de büyüktür. Bu manada ilimizde sanayi esnafının, fabrikatörlerin, üretici adamlarımızın göçü de ciddi boyutlardadır. Buna beyin göçünü de eklediğinizde, düşünen, üreten, kendine güvenen duyan insanların kaybı şehrimiz için ciddi bir kayıp olarak gözükmektedir. Yöneticilerin basiretsizliğini ve belediye hizmetlerinin yetersizliğini de buna eklememiz gerekiyor.
Yozgat’ta her geçen gün nüfusumuz azalıyor. Sanayileşme azalıyor, işsizlik çoğalıyor, geçim derdi ailelerin omuzlarına biniyor. Sanayileşme geciktikçe, şehir modernleşmek ten uzaklaştıkça Yozgat tan göç devam ediyor. Hepimizin bildiği Yozgatlının üç-beş kat daha fazla nüfusu il dışında, büyük şehirlerde ve yurt dışında yaşamını sürdürüyor.
Yozgat tan göçün ana nedenleri arasında sayılması gereken işsizlik, modernleşmekten uzak kalış, belediye hizmetlerinin yetersizliği kültür ve sanat faaliyetlerinin yetersiz kalışı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği mutlaka ele alınmalıdır. Seviyeli bir şehirleşme, modern bir şehircilik anlayışı ihmal edilemez. Güçlü yöneticilere, ufku açık belediye başkanlarına ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir.
Yozgat’a yatırım ele alınmalı iş adamları Yozgat'a yönlendirilmeli, yatırımcı için teşvik yasaları çıkarılmalıdır. Yozgat Valiliğimizin bu konudaki gayret ve çabalarını saygıyla karşılıyor destekliyoruz. Yozgat’ın zengini, siyasetçisi, devlet adamı, iş adamı, Belediye başkanları, şehrin gelişimi için seferber edilmelidir. Göçü önlemediğimiz sürece Yozgat’ın kalkınmasını gelişmesini sağlamamız mümkün olmaz.          
Hiç bir dönemde yakalayamadığımız siyasi bir desteğimiz söz konusu. Siyasetçilerimiz, devlet adamlarımız, bürokratlarımız, hatta iş adamlarımız ve Yozgatlı dernek başkanlarının desteği ve çabası var. Bu destek ve çabalar işsizliğin önlenmesi, göçün durdurulması şehrin kalkınması ve gelişmesi için seferber edilmelidir. 
Yozgat ve Yozgatlı adına, Yozgat’ın gelişimi adına herkesin elini taşın altına koyması zorunludur. Yozgat’ın çevre iller seviyesine gelebilmesi için çok çalışmamağız gerektiği herkesin ortak görüşüdür. “Yozgat var Yozgatlı yok” diye sitem etmemiz şehrimizi kurtarmaz. Yiğit Yozgatlılara ve Yozgat Sevdalısı insanlara ihtiyacımız vardır.