7 Bölge ve 7 ayrı şehirde Kültür Turizm Bakanlığının katkılarıyla açılması planlanan "Edebiyat Atölyeleri" geçtiğimiz hafta sonu- Cumartesi, pazar günleri 7 ayrı şehirde başlamış oldu. Onlardan birisi de Yozgat'tı. 
İLESAM- İlim Edebiyat Eserleri Meslek Birliği tarafından organize edilen ve Kültür Turizm Bakanlığınca desteklenen bu proje halka ve öğrencilere şiiri- Edebiyatı sevdirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda bu konuda kabiliyeti ve yeteneği olan insanlarımızı teşvik edip yeni eserler yeni çalışmalar yürütmeyi hedefliyor. Bu güzel etkinliği Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak bizler de destekliyoruz ve yardımcı oluyoruz.
Edebiyat Atölyesinin açılacağı illerden biri olarak biz de  müracaatlarınızı alıp geçen pazar 8 Ekim günü Edebiyat Atölyesinin açılışını gerçekleştirdik. 
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bize tahsis ettiği Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde İl kültür Turizm Müdürlü Metin Halıcı, Nida Tüfekçi Lisesi Müdürü Aytaç Şahin, atölye dersini verecek olan misafirimiz  hikaye roman yazarı Coşkun Mutlu ile birlikte "Yozgat Edebiyat Atölyesi" derslerini başlatmış olduk,
Yoklamanın ardından İl kültür ve Turizm Müdürümüz Metin Halıcı "Edebiyat Atölyesi" derslerinin  amacını dile getirerek bu derslerden istifade etmeye bakın ve çok iyi  takip ediniz dedi ve kısa bir açılış konuşmasında bulundu.  Okul Müdürü Aytaç Şahin, her çalışmanızda  sizlerin yanındayız ve size yuvamızı , gönlümüzü açıyoruz diye katılımcılara güven sundu. .Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü de başarı dileğinde bulundu.
Yozgat Edebiyat Atölyesinin ilk derslerini vermek üzere şehrimize gelen şair- yazar Coşkun Mutlu'ya sözü teslim ettik. Coşkun Mutlu kardeşimiz bu hafta roman ve hikaye yazma üzerinde ders verip katılımcıları bu konuda yönlendirmeye çalıştı,
Ekim ve  Kasım ayı boyunca devam edecek olan İLESAM Edebiyat Atölyesi derslerinde yazarlığa giriş, şiir yazma, hikaye ve roman, tiyatro, mektup, anı yazma konularında örneklerle bilgiler sunulacak. Katılımcıların yetenek ve kabiliyetleri tespit edilip yönlendirmeler yapılacak, çalışmaları değerlendirilecek. 
İlk ders sonucu İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'la bir telefon görüşmesi yaptık. Yozgat İLESAM Temsilcisi olarak derslerin başarılı ve faydalı geçtiğini bildirerek kendilerine atölye çalışmaları hakkında bilgi sunduk ve teşekkür ettik. Toplamda 30 kadar müracaatın olduğunu bu müracaatların devam edebileceğini ifade ettik.
Umut ediyoruz ki: Yozgat Edebiyat Atölyesi dersleri yeteneği ve kabiliyeti olan gençlerimize fazlasıyla yararlı olacaktır. Edebiyata ve yazarlığa ilgi duyan gençlerimize ilk heyecanı katacağını umut ediyoruz. Proje karşılığı Kültür Turizm Bakanlığı destekli bu atölyelerin edebiyatımıza yeni isimler yeni heyecanlar katacağı düşüncesini taşıyor ve heyecanla, şevkle yardımcı oluyoruz. Yozgat'ımız ve ülkemiz için hayırlı olur inşallah.
Yozgat Edebiyat Atölyesinin açılışına yardımcı olan Vali yardımcılarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Il Kültür ve Turizm Müdürümüze, Ilgili okul müdürlerimize Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Müdürümüze - katkı ve desteklerine teşekkür ediyoruz.
Atölyenin ilk derslerinin başlamasında ve açılımda bizimle birlikte olan Il Kültür Turizm Müdürü Metin Halıcı'ya, Nida Tüfekçi Lisesi Müdürü Aytaç Şahin'e, Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin'e ilk dersi vermek üzere şehrimize gelen yazar Coşkun Mutlu kardeşimize ayrıca teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz. Yozgat' ımız için de hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Edebiyat atölye dersleri her pazar (iki ay süreyle) saat 12.00 de Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde devam edecek inşallah.