31 MART mahalli idareler seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı, hemşerimiz Fuat Oktay memleketi Yozgat ve ilçelerini ziyaret etmiş ve seçmenlerden Ak Parti’nin belediye başkan adaylarına destek istemişti.
Oktay’ın seçim öncesi ziyaretlerinin Ak Parti açısından sandığa olumlu olarak yansıdığı kanaatindeyim.
Şayet Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın memleket ziyaretleri olmasaydı, Ak Parti’nin buradaki teşkilatının çalışmaları merkez dahil olmak üzere 7 ilçede seçimi kazanmak için yeterli olmazdı. Ak Parti’nin Yozgat merkez ve ilçelerinde kazandığı belediyelerde Fuat Oktay’ın katkısı inkâr edilemez.
Seçimin hemen ardından Yozgat, Fuat Oktay’a gösterdiği teveccühün meyvelerini toplamaya başladı.
Yozgat’ın yıllardır süregelen sorunu nedir?
Tabi ki, bitmek bilmeyen karayolu çalışmaları.
Karayollarının çalışmalarından şikayetçi olmayan bir Yozgatlı var mı?
Gazete olarak Yozgat’ın yol çilesini kamuoyuna duyurduğumuz haberler şöyle dursun, şahsen Yozgat’ın yollarıyla ilgili onlarca yazı kaleme aldım.
Seçim öncesi hemşerilerine kulak veren, bir bir dertlerini dinleyen Oktay, ilk iş olarak Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na talimat vererek Yozgat’a gönderdi.
Karayolları toplantısı Çekerek ilçemizde düzenlendi.
Evet, Çekerek…
Çekerek bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın doğduğu ilçe…
Mesajı aldınız sanırım...
Vaktiyle Yozgatlının yol çilesine kulak tıkayan, çeşitli bahanelerle Yozgatlının bu konuda mağdur edilmesine sessiz kalan veya görmezden gelen ve özellikle de söz konusu Yozgat’ın yolları olduğunda Yozgatlıyı bürokrasi sarmalıyla uğraştıran Karayolları Genel Müdürlüğü’nün genel müdürü başta olmak üzere, Kayseri ve Samsun Karayolları Bölge Müdürleri ve teknik personelleri Çekerek ilçesinde toplantı düzenlediler ve Yozgat’ın yol sorununu masaya yatırdılar.
Geçmişteki tüm süreçleri takip eden ve bu konuda dirsek çürüten bir Yozgatlı olarak hemşerimiz Fuat Oktay’a teşekkür ediyorum.
Oktay bizlere “Demek ki oluyormuş” dedirtti.
Çok değil, daha geçtiğimiz şubat ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın himayelerinde sürdürülen kalkınma modeli projesi, Yozgat tedarik zincirinin Çorum toplantısına giderken gözlemlerimi “Asfaltı Almanlar, yamayı biz bulduk!” başlığı ile kaleme almıştım.
“Yozgat, komşularının sahip olduğu asfalt standartlarına kavuşana kadar konuyu gündeme getireceğim” diye de eklemiştim.
Bu nedenle Yozgat’ın yolları ile ilgili tüm gelişmeler benim için önemli. 
Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen toplantıda Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Kadışehri Kaymakamı Fikret Dağ, Çekerek, Aydıncık, Kadışehri’nin belediye başkanları bölgelerinin yol sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.
Toplantıda, Yozgat Sorgun, Çekerek, Çekerek, Kadışehri, Çekerek, Aydıncık yollarının durumu hakkında talepler birinci ağızdan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na iletildi.
Velhasıl, hemşerimiz Fuat Oktay bir talimatıyla Yozgat’ın yol sorununun çözümlenmesi için yuvarlak masa toplantısı yapılmasını sağlandı. 
(Toplantının detayları için gazetemizin 27 Nisan 2019 tarihli nüshasında “Yol sorun olmaktan çıkacak!” manşetiyle verdiğimiz özel haberimize bakabilirsiniz.)
Bu bir adım, dahası da gelecektir.
Umuyorum ki hemşerimiz Fuat Oktay memleketinin birçok sorunu ile yakından ilgilenecek, Yozgatlı bürokratların ve belediye başkanlarının randevu alıp dertlerini anlatamadıkları konunun muhatapları ile buluşmalarına vesile olacaktır.
Oktay’ın Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na talimat vererek Yozgat’a göndermesi de bunun işaretidir.
Sağlıcakla…