KÜLTÜR Turizm Bakanlığınca desteklenen ve İLESAM- Türkiye İlim Eser Sahipleri Meslek Birliğince düzenlenen” Edebiyat Atölyesi Projesi” dersleri 8 hafta devam etti. Alanında uzman kişiler tarafından verilen derslere bizler de katıldık. Yozgat temsilcisi olarak ben, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği adına da yazar arkadaşımız edebiyat öğretmeni Ekrem Gürer bu dersleri yakinen takip ettik. Katılımcı öğrencileri motive etmeye çalıştık, Yozgatlı gençlerden yeni şairler, yazarlar çıksın dedik...
Yeni bir heyecanla başlamıştık: İLESAM Genel Başkanımız Mehmet Nuri Parmaksız Yozgat' ı önemsediklerini belirtip bize görev verince heyecanla işe koyulduk. İLESAM Ankara Temsilcisi Hemşerimiz Durak Turan Düz'ün de gayreti ile Vali Yardımcımız Şükrü Çakır’ı, Kültür Turizm İl Müdürümüz Metin Halıcı’yı, Milli Eğitim Müdür vekilimizi, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu'nu makamında ziyaret edip desteklerini talep ettik. Sağ olsunlar hepsi desteklerini esirgemediler, kendilerine teşekkür ederiz.
Milli Eğitim Müdürlüğümüzün müsaadesi ve il oluru ile Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde hafta sonları derslerimizi sürdürdük. Okul Müdürü Aytaç Şahin ve Müdür Yardımcısı Murat Durna hocalarımızın desteğini alıp “Atölye Derslerine” öğrencilerimizi buyur ettik. Çoğunluğu Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulundan olmak üzere toplam 40 kadar öğrencimizle Edebiyat Atölyesi derslerine başlamıştık. Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin olmak üzere okul öğretmenlerimiz den Mahinur Karabulut (Türkçe Öğretmeni), Kader Berk (Türkçe Öğretmeni) ve Yasin Temoçin (Müdür Yardımcısı) hocalarımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
İLESAM Yozgat Edebiyat Atölyesi dersleri 8 hafta devam etti. Bu derslerde yazarlığa giriş, şiir yazma, hikâye, roman, gezi yazısı, tiyatro, mektup, deneme gibi yazı türleri hakkında bilgiler verildi. Derslere alanında tecrübeli yetenekli tanınmış şair ve yazarlar katılıp yararlı bilgiler takdim ettiler. Ekrem Gürer hocamla bire bir dersleri takip edip öğrencileri motive etmeye destek olmaya çalıştık. Çok güzel tepkiler aldık. Gençlerin gözlerindeki o heyecanı, o ışıltıyı gördük, teşvik etmeye çalıştık. Okuldaki öğretmen arkadaşlarımız da bize destek oldular onlara çok teşekkür ediyoruz.
Yozgat Vali Yardımcımız Şükrü Çakır'a, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu'na, İl Kültür Turizm Müdürümüz Metin Halıcı’ya, Müdür Yardımcısı Ahmet Elmalı'ya, İl Dernekler Müdürümüz Hakkı Yurtlu'ya, Ayşe Ilıcak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin ve okul öğretmenlerine, Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ayraç Şahin ve Müdür yardımcısı Murat Durna'ya teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Evet Yozgat Edebiyat Atölyesi derslerimiz tamamlandı. Pazar günü de belge dağıtım törenimiz vardı. Aynı heyecanla güzel duygularla yazarlık okulunu şimdilik tamamlamış olduk. Katılımcı öğrencilere söz verdik onlara destek olmaya devam edeceğiz. İçlerinden yazarlar şairler çıkmasını temenni ediyoruz. Biz bu anlamlı tohumu ektiğimizi düşünüyoruz. Kıvılcımı çaktık, gönüllerde yanacak ateşli duygularda parıldayacaktır. O güneşi izlemeye, takibe devam edeceğiz.
Katılım belgelerini dağıttığımız tören muhteşemdi; Cıvıl cıvıldı gençler. Öğretmenleri umutluydu, çocuklarımız oldukça heyecanlıydı. İdarecilerimiz onlara destek sözü verdiler. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına biz de söz verdik, onların yanında olacağız, ellerinden tutacağız ve okumalarına yazmalarına destek vereceğiz, imkân hazırlayacağız İnşallah... İlk anı ve günlük defterlerini alıp takdim etme sözü verdik. Siz okuyun yazın biz yanınızdayız dedik. Yöneticilerimiz de öyle... Ektiğimiz tohumların meyveye dönüşmesi bizleri çok mutlu edecektir. Öğretmenlerimizden de, idarecilerimizden de bu desteği ve teşviki bekliyoruz. Var olun genç değerler; onlara kapı aralayan öğretmen ve idareciler sizler de var olun şükranlarımızı saygılarımızı sunuyoruz. Bu çocuklar bizim yarınlarımız, onlar için ne yapsak azdır.