YOZGAT ile Çorum arasında uzun yıllara dayanan bir çekişme var. Çekişmenin özellikle futbol karşılaşmalarında kavgaya dönüştüğü dönemler de olmuştur. Sorsanız ''Bu kavga neden?'' diye, doğru dürüst bir yanıt alamazsınız.

Yozgat ile Çorum arasında yaşanılan bu çekişme, yapılan yatırımlar, gelen hizmetler ele alınarak gündeme getirilmeye devam ediyor. En son havaalanı konusunda sorun yaşandı. Yozgatlılar da Çorumlular da ne derse desin, sonucu Ankara tayin etti, ediyor. Ankara, ''Havaalanı Yozgat il sınırları içerisinde kurulacak, Yozgat-Çorum birlikte kullanılacak'' dedi, çalışmalar bu yönde devam ediyor. ''Neden Yozgat?'' sorusuna ise ''Çünkü Hattuşaş turizm bölgesi. Havaalanını turistler daha fazla kullanacak. Tercih edilen alan ise bu bölgeye daha yakın'' yanıtı veriliyor. Teknik bir konu, doğrudur.

Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat'ta Gümrük Müdürlüğü kurulması talebinde bulundu. Bakanlık, ''Gümrük Müdürlüğü Çorum'da var. O nedenle Yozgat'ta kurulmasına gerek yok!'' gibisinden bir yanıt verdi. Yani Ankara dedi ki; ''Çorumlular Yozgat'tan uçsun, Yozgatlılar da ihracatını Çorum'dan yapsın!'' Doğru bir yaklaşım gibi görünüyor. Yozgat ile Çorum arasında geçmişe dayalı çekişmenin ortadan kaldırılması açısından bu tavır desteklenebilir, diye düşünenlerdenim.

Madem öyle, işte böyle denilerek, ortak bir adım atabiliriz. Yozgat ve Çorum'daki sivil toplum kuruluşları, patronlar kulübü üyeleri bir araya gelip, 'Yozgat-Çorum' ayrımı yapmaksızın, bölgeye neler yapılabilir noktasında projeler üretebilir. Ortaya konulacak güç, iki ilin de kalkınmasına ivme kazandırabilir,  çekişmeye nokta konulabilir.