(Gülhun ERTİLAV /Gaziantep Kumru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve GAZİŞAD Başkan Yardımcısı)
İlk kez 2011 yılında gittiğim Yozgat şiir şöleni, ben de hem şehrin güzellikleri, hem misafirpervelikleri ve yapılan etkinliğin kaliteli oluşu yüzünden damağımda güzel bir lezzet bırakmıştı.
Memleketim olan Gaziantep’e döndüğümde eşime ve çevremdeki edebiyat gönüllüsü arkadaşlarıma anlata anlata bitirememiştim.  O yıl yaşadıklarımı anlattığım kısa bir yazıyı Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Yozgat’ın yerel gazetelerinde yayınlamıştı.
Bu yıl 14.üncüsü yapılacak olan Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni etkinlik yazıları gözüme çarpıyor, Ahmet Sargın Hocamın titizlikle programı yapmaya çalışmasını takdirle izliyordum. Davet edildiğim zaman sevindim. Şölen gününü iple çekmeye başladım.
30 Haziran günü Yozgat’a ulaştığımızda, heyecanımın boşuna olmadığını bir defa daha anladım.
Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın konuğu olmuştuk. Bizleri ilgi dinleyen sanata ve sanatçıya değer veren birisi olduğunu tüm etkinlik boyunca hissettirdi.
Ahmet Sargın hocamız 13 ayrı ilden 22 şair davet etmişti. Bazıları ile öncesinden. Bazıları ile de orada tanışma fırsatını yakaladım. Çok değerli kalemler, çok değerli dostlar olduğu, Ahmet hocamızın titiz seçiminden belli oluyordu
Eskişehir’den, Şerife Gündoğdu ve değerli eşleri, İstanbul’dan Nurala Göktürk ve değerli eşleri, Adana’dan Harika Ufuk, Ali Ayaz, Tokat’tan Ahmet Divriklioğlu, Çorum’dan Halil Gülşen, Mahmut Özkoca, Kayseri’den Şeyhmus Çiçek, Turgut Aydın, Emine Karakuş, Kırşehir’den İbrahim Düğer, Ankara’dan Rıfat Çakır, Ali Karaca, İhsan Işık, Durak Turan Düz, Dilek Hokkaömeroğlu, Balıkesir’den Öz Ali Yılmaz, Karaman’dan İbrahim Şaşma, İstanbul’dan Aynur Saydam, Birgün Tekin, Diyarbakır’dan İhsan İpek Cankurt, Gaziantep’ten ben ve değerli eşim Barbaros Hayrettin Ertilav Yozgat14. Sürmeli Şiir Şöleninin onur konuklarıydık. Gurur duyduk.
Yozgat  Sürmeli Şiir Şöleninde tanıdığım değerli şair- yazar bürokrat: Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ve Kültür Turizm Bakanlığı temsilcisi Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel  Müdür Yardımcısı Sayın Seyit Ahmet Arslan beyleri tanımaktan da onur duyduk.
Protokol ziyareti ile başlayan etkinliğimiz Yozgat’ın tarihi ve güzel mekânlarını tanıma ile devam etti. İkram ettikleri Yozgat’a ait yöresel yemekler damağımızda harika tatlar bıraktı.  Gurme Şehir Gaziantep’ten sonra başka bir ilde böyle güzel lezzetler bulamam kanaatindeydim. Yanıldığımı Yozgat’ın enfes yemekleri ve gittiğimiz mekanların misafirperverlikleri gösterdi.
Şiir Şölenimizin başarılı sunucuları Rıfat Çakır ve Yasemin Doğru’nun harika sunumları ile mükemmel geçti. Birbirinden güzel ve duygu dolu şiirlerle şölene katılan Şair dostlarımızın şiirleri dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Varolsunlar.
Yozgat’ın yöre kültürüne, tarihi yerlerine ve yemeklerinin tanıtımına büyük emek harcayan. Ahmet Sargın Hocamıza bu nazik daveti için bir kez daha teşekkür ediyorum. Yozgat’ta tanıdığım Tüm dost kalemlere de sonsuz saygı ve selamları iletiyorum
Bizler Yozgat’ta Yozgat tarihine girdik, umarım nesiller boyu böyle güzel şölenler devam eder. Yozgat gönüllerde dillerde yaşamaya devam eder.
Gülhun ERTİLAV /Gaziantep Kumru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve GAZİŞAD Başkan Yardımcısı.