YAŞANMIŞ Alevî Kardeşlerimize:
''Hacı Bektaş-î Veli, Baba İlyas Horasan-î, Kalender Karaca Kurt (Kürt) Baba, Haydar-ı Sultan, Hacı Bayram-î Veli, Safiyettin İshak’ın” torunları ve taliplileri Oğuz evlatlarına...
Uzun zamandan beri faaliyet gösterdikleri Türk Milliyetçileri Alevî Platformu adlı birlikteliklerine resmi statü kazandırmışlar, özünü Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi’den, Düsturunu Anadolu Alp’i Ereni Hacı Bektaş-î Veli’den almış Yesevi Bektaş-î adıyla Oğuz Türk-İslam Ocaklarını yakmışlar. İlk icraat olarak ta, Alisiz (İslamsız), Horasansız (Türksüz) Alevi yaratmaya çalışan diasporacılara karşı da bir çok Alevi Dedesiyle birlikte olup, Türksüz ve İslamsız Aleviliğin olmayacağını basın açıklamalarıyla deklare etmişler.
Var Olun Alevî Kardeşlerimiz:
Yüzlerce yıldan beri “Baba-î, Kalender-î, Haydar-î, Bektaş-î, Bayram-î, Safevi yolu, diğer bir anlatımla tarikatı kültürü içerisinde yaktığınız, Kalender Veli, Ali Baba, Dede Kargın, Sarı Saltuk, Abdal Musa, Ağu İçen, Uryan Hızır, Şeyh Çoban, Şeyh Hasan, Hasan Dede, Kara Yağmur, Hacı Murad-ı Veli, Hıdır Abdal, Yalıncak Baba, Sultan Sinemli” gibi adlarla anılan yüzlerce Türk-İslam Ocağı ve bunlara bağlı binlerce ocak şubesini yakarak milletinizi ışıttığınız, ısıttığınız, pişirdiğiniz, eğittiğiniz, tedavi ettiğiniz gibi bundan sonra ki yüzyıllarda da bu kutlu ocakları yakacağınızı ve Türk-İslam Hakimiyetini Anadolu'da binlerce yıl daha ötelere götüreceğinizi biliyoruz.
Tarihte Büyük Ermenistan, günümüzde Büyük İsrail kurmayı amaç edinen Ermeni ve Yahudi (BOP) diasporasının Türk Milleti üzerinde oynadıkları emperyalist oyunları biliyor, yenilikçilik, uygarlık, çağdaşlık adıyla Alevî kardeşlerimizi Bizanslaştırma, İslam kültürü diye aldatarak Sünnî kardeşlerimizi Araplaştırma oyunları oynandığını anlayabiliyoruz.
İsmini, Oğuz Ata Alper Tonga’dan, Öğretisini Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi’den ve Düsturunu Anadolu Alp’i, ereni Hacı Bektaş-î Veli’den almış kutlu ocağınızdan ateş, bacasından duman eksik olmasın.
Trakya’da Gacar, Balkanlarda Çıtak, Yörük, Batı Anadolu’da Yörük, Tahtacı, Orta ve Doğu Akdeniz’de Türkmen, Orta Akdeniz’de Varsak, Batı Akdeniz’de Manav, Karadeniz’de Çepni, Doğu Anadolu’da Zaza, Ekrâd (Kürt), Güney Doğu Anadolu ‘da Kara Kalpak, Kurmançi (Kürt), Misket adıyla anılmış Alevî kardeşlerimizin yaktıkları Türk-İslam Ocakları kutlu ve milletimize hayırlı olsun.
Ocağın kurulmasında büyük emeği geçen Oğuz Türkmen Evladı, Bektaş-î Tarikatı Ali Baba Ocağı taliplilerinden cemiyet ve fikir adamı Mali Müşavir Ayhan Türk Bey nezdinde yönetim kurulu üyeleri ve taliplilerini kutluyorum.
Tanrı Türkü Korusun, Oğuz'unu ve Sizleri Yüceltsin.
Söz konusu: tarikatlara bağlı Türk-İslam Ocaklarına ilişkin ayrıntılı ve kaynak bilgi için Oğuz Boyları Aşiret, Oymak Cemaatler adlı kitabımızın 2020 yılı Secere Baskısına bakınız.