Günlerdir ülke olarak siyaset konuşuyoruz ve yerel seçimlerin sonuçlarını hepimiz elbette ki merak ettik. Herkes oyunu verdi seçim sonlandı ama gündemimizin bir süre daha değişmeyeceğini zannediyorum.
Çünkü bana göre birçok ilde kazanan adaylar tam olarak sevinç içerisinde değil yani demem o ki kazanan da kaybeden kadar huzursuz.
Halkın tansiyonu yükseliyor, kendini paralıyorsa inançları uğruna, siyasetçiler ne durumda tahmin etmek zor değil. İller ve ilçelerde bir elin parmağını geçmeyecek kadar oy farkı ile kaybeden, çıkan sonuçlara itiraz ettikten sonra tekrar oyların sayılması sonucu kazanan parti ya da partiler, elektrik kesintilerinin nedenini sorgulayan halk, asıl inandığı kişi yerine istemediği aday seçilmesin diye ona gücü yakın olan diğer adaya oy veren seçmenler, rastgele mühür basanlar…
Ve yaşadığım il olduğu için Ankara’yı söyleyeyim; önceki yerel seçimlerdeki gibi üçe dörde beşe bölünmüş bir halk değil ikiye bölünmüş bir halk.
Dört dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Melih Gökçek’ten yana olanlar ve eski Beypazarı Başkanı Mansur Yavaş’tan olanlar...
MHP adayı Mevlüt Karakaya ise görmezden gelinen aday oldu ama bilinen de bir gerçek var ki CHP adayı, eski MHP’li Mansur Yavaş değil başka bir aday olsaydı MHP oyları CHP’ye kaymayacaktı.
Yerel seçimler ya da Genel seçimler hiç fark etmez artık alenen belli olan bir şey var ülkede halk ikiye ayrılmış durumda; AK PARTİ’li olanlar ve olmayanlar. Sağcı solcu ayrımı yerini buna bıraktı.
AK PARTİ’yi sevenler ölürcesine seviyor sevmeyenler nefret ediyor; bakalım ilerleyen günlerde durum ne olacak. Herkesin kendince tahminleri vardır ülkenin gidişatıyla ilgili, bunu sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlarda da görüyoruz.
İnsanların birbirleriyle siyaset konusunda zıt düşmelerine rağmen ülkedeki tüm vatandaşların ortak bir temennisi olduğuna inanmak istiyorum; oy verdiğimiz parti hangisi olursa olsun hepimiz bu ülkenin gelişmesini ve vatandaşların barış içersinde yaşamasını istiyoruz öyle değil mi?
Kazanan ve kaybeden tüm adaylara verdikleri uğraşlardan dolayı saygı duyduğumu belirtmek istiyor, seçilen adaylara görevlerinde başarılar diliyorum.