RAMAZAN ayını yarın uğurlayıp, Bayram ile kucaklaşacağız. Yarın arife ertesi gün Ramazan Bayramı. Covid19 tedbirleri kapsamında kutlanacak olan çocuklar için 'Şeker Bayramı' büyükler için Ramazan Bayramı. Pazar gününü de evimizde geçirdikten sonra haftanın ilk gününe 'Merhaba' diyeceğiz. Şimdilik böyle. 

Şimdilik diyorum. Zira, Covid19 salgınıyla ilgili resmi verilerde ciddi bir düşüş olduğu belirtiliyor. Bayram sonrasındaki ilk pazartesi gününden itibaren de tam olmasa bile kısmi normalleşme sürecine geçilecek gibi. Diğer taraftan, tam kapanma sürecinin bir hafta daha uzatılma ihtimalinden de bahsediliyor. Bakalım zaman ne gösterecek, birlikte göreceğiz.

17 günlük tam kapanma süreci ilan edilmesinin ardından kimileri tatil beldelerine, kimileri de baba ocaklarına adeta akın etti. Ankara başta olmak üzere İstinbul, Antalya, İzmir, Bursa, Mersin gibi büyükşehirlerde ikamet eden Yozgatlılarda bu fırsatı değerlendirmek üzere geldiler. Bayram süresince dönüş hazırlıklarını yapacaklar. Önümüzdeki Pazar gününden itibaren dönüşler başlayacak. Pazartesi günü yine yollarda trafik yoğunlaşacak.

Ramazan Bayramını, çocukların 'Şeker Bayramını' evlerde ikamet ederek geçirdik. Önümüzde bir de Kurban Bayramı var. Umudumuz Kurban Bayramına Covid19 salgınından uzakta girmek. İşte bunun için hepimize düşen görevler mevcut. Yapmamız gereken şey, edindiğimiz alışkanlıklarımızdan vaz geçmeden devam etmek.