TARIM alanlarında hasatın artık son günlerini yaşıyoruz. Kurban Bayramının ilk gününün telaşını yaşarken, hasat yapılan tarım alanlarından dumanların yükselmesi için de dualar edildi/ediliyor.
Yozgat, Türkiye'nin önemli tarım bölgesi olmasının yanında en fazla tahıl ve baklagil üretiminin yapıldığı bir il. 
Hasat sonrasında tarlada kalan anızlar yakılarak yok edilmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde, anızın saman olarak daha iyi para etmesinin de etkisiyle anız yangınları azalmıştı. Ama bu yıl yeniden anız yakımı artmaya başladı.
Uzmanlar uyarıyor. 
Tarım alanlarının yakılması sonucunda toprağın yapısının bozulduğunun altı çiziliyor. Yani, yakılan anızla birlikte geleceğimiz de yok ediliyor. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği ateşe veriliyor. 
Atalarımız bu toprakları kanları ile sulayıp, bizlere miras bıraktı. Bizler de bu toprakları gelecek nesillere verimli bir şekilde bırakıp, dualarını almak durumundayız. 
O nedenle tarım alanlarının yakılması konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yakılan anılza bozulacak toprak yapısı, verimi düşürüyor, toprak kısırlaşıp, verimsizlşiyor. 
Anızın yakılmaması için önlemler alınıyor. Anıza doğrudan ekim yapılabiliyor. Anıza doğrudan yapılan ekimler için dekar başına devlet ödemeler yapıyor. Unutmayın, geleceğinizi yakmayın.
***
Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk, huzur dolu günler dilerim..