Vurun emekliye… Yarın kafasını, çıkartın gözünü, eh ardından da kesin emekli maaşını… Ey bu devletin kanun koyucuları;
Çalışan emeklilerden SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Pirimi) kesilmektedir. Bu kesinti %15 dir. Memur emekli olduktan sonra neden çalışmaktadır? Emekli aylığı yetmiyor da, tabii ki, onun için ikinci işe soyunmaktadır. Vay senmisin ikinci iş yapan? İflahını kesiyim de gününü gör mealinde, %15 kesinti yapıyor, kesinti karşılığı yıllık pirim veya hizmet kıdemi hak getire, hele bu arada asker emeklisi ikinci bir iş yapıyorsa, 100 liralık yapılan zammın tamamı kesilmekte ve ödeme yapılmamaktadır. İnsaf be birader! İnsaf… Emeklileri açlığa muhtaç etmek, Sosyal Devletin yapısında varmıdır?
Biz tabiî ki, Sosyal Devletten bahsediyoruz. 55-60 yaşını geçmiş insanlar muhtaç olmasa neden sabahın köründe yollara düşsünler de, 8-10 saat çalışsınlar? Kanun koyucu hiç bunları biliyor veya araştırma gereği duymuşlar mıdır..? zaten en ufak bir araştırma yapmış olsalardı, memurun üç kuruşluk emekliliğine göz dikilirmiydi..? Emeklinin çalışmasını istemiyorsanız, geçinecek emekli maaşı verin onlar çalışmasın, onların yerini de bir yığın işsiz doldurmuş olsun. Yani bu sistemle emekli, emeklemeye devam edecektir. Açıkçası sisteme mahkûm kalacaktır.
Sabah çıkın sokaklara bakın etrafınıza, saçı sakalı ağarmış, yaşı yetmişi geçmiş bir yığın insan görürsünüz. Bunların çoğu emeklidir. 1200-1500 TL maaş alanlardır. Evi kiraysa bu memur emeklisi çalışmayıp da ne yapsın? Gökyüzünden en keskin matematikçiler getirsek, işin içerisinden çıkamaz ve sınıfta kalırlar. Emeklinin çilesi bu gidişle mezarda sonlanacaktır.