SİYASET...
Siyasetçi...
Siyaset, hizmet sahası
Siyasetçi de, milletine hizmet eden gönüllüler.
Lâkin ne hikmetse büyük bir aşk ve şevkle siyasete ve hizmete talip olanlarda kısa bir süre sonra yorgunluk mu? bıkkınlık mı? neme lazımcılık mı? adına ne derseniz deyin hizmetten ve hizmetçilikten uzaklaşmaya veya kaçmaya  şahit oluyoruz.
Zannedersiniz ki seçilmeden önceki insanlar bunlar değil.
Ne vaadler...
Ne taahhütler...
Ne projeler...
Sonra???
Kocaman bir FISSSSSSSSSSSSS.
Bu konuya nereden geldin derseniz, anlatayım.
İzmir'in güzide ilçelerinden bir tanesi Gaziemir'dir. Benimde 2004 ten 2017 Nisan ayına kadar 13 yıl yaşadığım bir ilçedir. Ve CHP belediye tarafindan yönetilmektedir.
KONU,
BELEDİYE MECLİS ARALIK TOPLANTISI 
Gaziemir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı sonunda Belediye Başkanı Halil ARDA, devamsızlığı sürekli hale getiren  AK Parti meclis üyesi Hülya CİCİ'yi meclis toplantılarına katılmadığını söyleyerek, "hizmet etmek için seçildiniz, belediye meclis üyesi olarak millete karşı sorumluluklarınız var. Hizmet etmek zorundasınız" diyerek uyardı...
Uyaran; CHP'li Belediye Başkanı.
Uyarılan; AK Partili Meclis üyesi.
Niçin uyarılıyor?
Millete karşı sorumlulukları var ve hizmet etmek zorunda olması.
Peki;
Belediye Meclis Üyesi Nedir?
Vazifesi nedir?
Kısaca özetlemek gerekirse:  meclis üyeliği “bir kamu görevidir” Siyasi partileri belediye meclisinde temsil etmek için seçilirler. Parası az, sorumluluğu fazla siyasi bir görevdir. Bu nedenle seçilmeden önce gönüllülük esasına, seçildikten sonra ise sorumluluk hukuki esaslara dayanır.
Neymiş???
SEÇİLMEDEN ÖNCE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA, SEÇİLDİKTEN SONRA İSE SORUMLULUK HUKUKİ ESASLARA DAYANIR.
Peki Hülya CİCİ hanım bu durumda vazifesini yapmış mı oluyor?
Hayır!!!
Hülya CİCİ hanımefendiye tanımam. Lâkin belediye meclis üyeliğinde bir devamsızlık, bir savsaklama, bir boş vermişlik var ise bunun çözümü CHP li Belediye Başkanı dan önce AK Parti ilçe başkanı ve disiplin kurulunun yapması gerekmez miydi?
Bakıyoruz ki, orada da bir boşvermişlik var. Sanki AK Parti ilçe teşkilatı tatilde. Yada hep bir ağızdan BOŞVERMİŞİM/BOŞVERMİŞİM şarkısını teşkilat olarak söylüyorlar. Ne kadar da acınacak ve bir o kadarda düşünülecek bir durum.
SON SÖZ.
Bunu ben değil, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasında söylüyor.
Hiç kimsenin üstlendiği sorumluluğun yerine getirmeyip şahsıma havale etme kolaycılığına da hakkı yoktur. Bu tabii bizi ciddi manada üzüyor.
.....
Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacak, sorumlulukları üstleneceğiz. 
VAZİFENİZ HİZMET İSE...
LÜTFEN VAZİFENİZİ LÂYIKIYLA YAPIN!!!
YA DA....
Selam ve dua ile.