YIKILIP, yeniden yapılması yönünde projesi hazırlanıp, hafta başında bakanlığa gönderilen Yozgat Bozok Stadı inşaatı ihalesi için 3.5 milyon lira ödenek gönderilmiş. Bu ödenekle işe başlanılacak, sonrası Allah Kerim. Stadın yıkılıp, yeniden yapılacak olması, bu hızla 5-6 yılı bulacak gibi görünüyor.
Yozgat'ta 5 yıl öncesine gittiğinizde, yerel olarak uzaklığı ifade eden 'kör itin öldüğü yer' olarak adlandırılan bölgeler, şimdilerde şehrin merkezi konumunda. 'Kuş uçmaz, kervan geçmez' diye adlandırılan alanlar, bugün yapılaşmanın yoğun olduğu bölgeler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yozgat Bozok Stadı, şehrin dışına yapılmıştı. Şimdilerde şehrin merkezi yerinde. 5-6 yıl sonra şehir merkezindeki yoğunluk daha da artacaktır. Bozok Stadı'nın şehir merkezinden kaldırılması bu kez gündeme taşınacaktır. Devletin onca parasının 'günü kurtarmaya' dönük harcanmaması gerekir. 
O nedenle, herkesin 'eteğindeki taşı döküp, mevcut stadın yerine yenisini yapma sevdasından' vazgeçmesinde Yozgat'ın menfaati vardır. Yozgat Belediyesi veya Valilik yeni bir alan belirlemeli. Çalatlı bölgesindeki sahaların bulunduğu alan olabilir. Bu tarafta Sarıhacılı bölgesinde, Et Süt Kurumu'na doğru uzanan bölge olabilir, Divanlı-Topçu arasında bir alan olabilir. Burada yeni, uluslararası standartlara uygun bir stad yapılır. Mevcut stad  o zamana kadar kullanılır. Taşınması gerektiğinde, böyle bir ihtiyaç duyulduğunda hiç bir sorun yaşanmadan yıkılır. Devletin-milletin parası da heba olmaz, çar-çur edilmez...
***
Köşe yazımı tamamlayıp, son noktayı koyduktan hemen sonra AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer aradı. Stad ile ilgili herhangi bir sorunun bulunmadığını, başka bahara bırakılmayacağını ifade etti. Doğrudur. Ama konunun yine de bir kez daha gözden geçirilip, başka bir alanda yeni bir stad yapılması, gönderilen 3.5 milyor liranın başka bir alanda projelendirilecek yeni stadın ihalesinde kullanılması gerektiğini düşünenlerdenim. Takdir, ülke yönetiminde söz sahibi olanlarındır...