Yüce Allahımıza mekân, yer kavramı tayin edilemez. Münezzehtir, her yerde vardır. Amma velakin; seçim konuşmalarında, parti propagandalarında, ihalelerde,  iş bağlamalarda, ticari faaliyetlerde, Allah, peygamber söylemleri baş sırayı almaktadır. İnancı kötü maksatlı kullanmak hiçbir dinde kabul görmez. Günahtır.
Alnı iki rekât namaz görenlerin, din âlimi kesildiği bir memlekette, günahı düşünenlerin azlığı kaosların temelidir. Bir defacık olsun, mesela önümüzdeki, seçimlerde, Allah, peygamber sevginizi! İçinizde tutarak Allah’ı, peygamberi propagandalarınıza dâhil etmeden seçim çalışmalarına varmısınız?
Varsanız; Allah hepinizden razı olsun deriz. İstismardan uzak duracak partinin bir oyu şimdiden hazır demektir. Aynı düşüncede olan bir yığın kitlede sanırım aynı paraleldedirler…
Geçmiş zamanda, rahmetli Osman Bölükbaşı şöyle demiş:”araştırdım, en büyük para din sektöründedir.” Ey Müslüman kardeşlerimiz gelin şu inancı, politikadan, ticaretten soyutlayalım. İnancımızı Yüce Yaradanla, aramızda bırakalım. Başımızı belalardan kurtaralım. Samimi olalım. Herkesin kendine göre din anlayışından vazgeçelim. Dinden, imandan soğutmak günahların başında gelir kendimize gelelim.
KAÇ ÇEŞİT NAMAZ
VARDIR..?
Kendimize gelmezsek, bakınız elin oğlu çeşit, çeşit namaz! Ortaya koymaktadır. Bildiğimiz namazlar:
-Beş vakit namaz,
-Cuma namazı, (öğleyin iki rekât cemaatle kılınır S.T.)
-Bayram namazı,
-Cenaze namazı,
-Terafi namazı,
Cami avlusunda karşılaştığım ticaret adamı “kaç çeşit namaz var?” diye sorduğunda, yukarda yazdıklarımı söyledim. Gevrek, gevrek gülüp “yoo birde hacı olacaksın, şimdi ben sayayım da bir gör bakalım..” başladı saymaya,
-İstihkak namazı,
-Tayin namazı,
-Lojman namazı,
-Terfi namazı,
Eee dedim nasıl oluyor böyle?
“Bak nasıl oluyor: eğer istihakını alamıyorsan, dini bütün ilgili camiye geldiğinde, dizinin dibine oturursun. Seni tanır. Gel, gitten kurtulursun, hadi diğerlerini anlatıp da ne ben günaha gireyim nede sizi günaha sokayım…”
Küçük dilinimi, büyüğünü mü yutarsın bilemedim de, yalnız arkadan konuşmak olmaz diye içimden SEN GÜNAHA BATMIŞSIN ARKADAŞ! Dedim.