Anadolu’yu istila etmeyi amaçlayan güçler Çanakkale’de adeta duvara tosladılar. Kahraman Mehmetçiğin göğsünde  sönen ateşle gerisin geri dönmek zorunda kaldılar. Bütün bunlara rağmen Birinci Cihan Harbi’nin sonuçları bizim için çok ağır oldu. Amaç hasta adamın tamamen ortadan kaldırılıp yok edilmesi ve Anadolu'nun istilasıydı.  Bu tabi ki, İstanbul gibi dünyanın ağzının suyunu akıtan bir merkezin ele geçirilmesiydi.  
Son kale Anadolu’da o kadar tepki buldu ki, bu harekât; Anadolu’yu ayağa kaldırdı. Parça parça da olsa yüzlerce grup binlerce kahraman insan ayağa kalktı.  Şanlı zaferlerle Kurtuluş Savaşının temellerini attılar. Yorgun ve hasta adam denilen Türklerin baş kaldırışıydı bu… 
İki yüz yıllık fitnenin, iki yüz yıllık fesadın sonucu devleti alinin çöküşü olmuştu. Anadolu insanı yeniden dirilişinin destanını yazıyordu. Milli Meclis açılışından sonra  bağımsız Türk Devletinin ilanı gündeme geldi. 1923’de Misakı Milli kararı ile atılan bu temel günümüze kadar devam etti. Ne yazık ki, düşman oyunları, Türk ve İslam düşmanı güçlerin emelleri gerçekleşmeyince fitne bir dönem yer altına çekildi, Sinmiş gibi gözüktü. 
Yıllardır iç içe yaşadığımız, kardeşçe duyguları paylaştığımız, komşu olduğumuz, azınlıkları bize düşmen ettiler. İstiklal Harbi öncesi ve sonrası katliamlarla bizi içten vurmaya çalıştılar. Bu acı tabloları yaşadık maalesef;  Allah'a şükür ki, bizi parçalamayı, bölmeyi beceremediler… Kardeşlik mayamız Türk-İslam Ülküsü baskın geldi. Türk-İslam Medeniyetinin çağlara hükmettiğini de biliyoruz.  Devletleri, hükümdarları, kralları dize getiren Osmanlının torunlarıyız. 
Ne yazık ki, biz bugün  birbirimizle  kavga eder hale gelmişiz.. Birileri bizi bölmek istiyor. Birileri bizim güçlü olmamızı istemiyor. Yıllar sonra  sağ-sol, alevi-Sünni, Türk- Kürt hareketleri ile bölücülüğe çanak tutanlar öğrenci hareketleri ile ülkemizi bir kaosa sürüklemeye zorladılar. Bu tür fitne hareketleri de tutmadı Allah'a şükür. Yerini sükûnete birlik ve beraberliğe bırakıverdi. Yine durmadılar?
İki binli yıllara geldik. Alevi-Sünni, Türk Kürt çatışmalarını temcit pilavı gibi önümüze koyanlar  Alevi kardeşlerimizi tekrar örgütlemekle meşguller. PKK hain örgütü de can çekişmeye başladı. Otuz bin insanımızın kanına giren hainler Türk-Kürt kavgasını yıllarca körüklediler. Anadolu’da ve Doğu bölgelerimizde Şark Meselesi adı altında binlerce ajanın, yüzlerce hainin cirit attığını biliyoruz. Misyonerlik faaliyetleri ile kimin ne halt karıştırdığını da tahmin edebiliyoruz. 
Alevi kardeşlerimizle bu milletin bir sorunu olmadı, olamaz.  Hz. Ali, Peygamber Efendimizin ailesi, ehlibeytiydi, Hz. Ali’yle bizim bir sorunumuz olabilir mi? Onu seven, ona sahip çıkanlarla da bir sorunumuz olamaz. Türk İslam ülküsünde birleşen, Türklüğü ve İslamiyet’i kendine rehber eden insanlarla  bizim ayrı düşünmemiz mümkün olamaz, olmamalıdır da. Türk- Kürt ayrımı  yapan, fitne ve fesadı çıkarların taşıdığı fikirler de, elinde bulundurdukları silahlar da bize çok şey hatırlatıyor. Bizim kardeşliğimizi bozmaya yönelik faaliyetlerin içinde kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Fikri bozuk ve yasa dışı olan hain güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini de tahmin edebiliyoruz. 
Bu tür fitne ve fesat  olayları Türk milletini bölmeye, parçalamaya, Anadolu’dan atmaya yönelik hain güçlerin uzantılarıdır. Bir de 15 Temmuz ihanetini yaşadı bu millet. İçimizden birilerini bulup Hizmet Hareketi adı altında örgütlediler devletin içine sızmaya çalıştılar. Rabbim bu konuda da Türk Milletine yardım etti. Kahraman Türk Milleti yeni bir İstiklal Harbi kazandı. İhanet örgütleri durmadı, durmayı da düşünmüyorlar.
Basiretli olmak, uyanık olmak, kardeşçe duygular içinde yaşamak hepimizin tek arzusudur. Evet, güçlü Türkiye’yi istemeyenler, yüz milyona ulaşan Türkiye Cumhuriyetinin ağabeyliğine de karşıdırlar. Türk İslam Dünyasının kurulması, Türk dünyasının uyandırılması bizim temel arzumuzdur. Türk - İslam Birliğini kurmayı hedefleyen güç, birilerinin uykusunu kaçırıyor olabilir. Uyanık olalım, kardeşliğimize sahip çıkalım ve geleceğin güçlü dev uyanışını birlikte başaralım. Tarih: bu millete ihanet edenleri unutmaz ve affetmez…Türk Dünyasının uyanışı insanlığın uyanışı olacaktır.” Uyan Ey Uykudaki Aslan!”