SPOR Toto Üçüncü Ligi Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor’un içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmak için hiçbir kıpırdanma göstermemesi herkesin bu takıma olan güvenini ve umutlarını tüketiyor.
Bu güne kadar çıktığı 20 lig müsabakasında sadece 3 maçta galip gelen kırmızı siyahlı ekip bu galibiyetlerinin hepsini 1-0’lık skorlarla elde etti. Gol yollarında ciddi bir sıkıntı yaşayan kırmızı siyahlı ekibin bu sene 20 lig maçındaki istatistikleri de bunun kanıtı niteliğinde. Bu güne kadar sadece Kırıkhanspor maçında rakip kaleye 3 gol gönderebilen temsilcimiz, bunun dışında sadece iki müsabakada rakip fileleri iki kez havalandırma başarısını gösterirken bu müsabakaların ikisinde beraberlikle ayrılırken birinden de mağlubiyet ile ayrıldı.
Yimpaş Yozgatspor gol atamıyor buna karşılık kalesinde 20 müsabakada sadece 4 maçta gol görmedi. Hem defansta hem de ofansta ciddi sıkıntılar çeken Yimpaş Yozgatspor’da devre arası alınan oyunculara bakıldığı zaman defansif yönleri ağır basan oyuncular.
Ligin ikinci yarısında da gördüğümüz gibi son oynanan Kırıkhanspor müsabakası hariç, ligin ilk devresinde yaşanan defans sıkıntıları çok fazla yaşanmadı, bireysel hatalar çok fazla ön plana çıkmadı ancak ofansif anlamda bunu söyleyemeyiz.
Takımın forvetinde sıkıntı var. Levent Yılmaz orada tek kalıyor ve kendisini marke eden stoperler karşısında pek fazla varlık gösteremiyor. Devre arasında yapılan transferlerin tamamı def    ansif sıkıntıyı çözmeye yönelik olan transferlerdi. Ancak forvete hiç kimse transfer edilemedi.
Bu takım gol atamaz, yediği golü çıkaramazsa nasıl ligde kalacak. Bu güne kadar hep iyi oynadık ama kazanamadık gol atamadık diye eski ve yeni teknik heyet bu bahanenin arkasına sığındı. Eğer iyi oynadıysak neden kazanamıyoruz. Dedikleri kadar çok gol pozisyonuna girdiysek neden gol atamıyoruz. Sorun nerede bunun biran önce çözülüp kanayan yaraya neşter vurulması gerekiyor her şey geç olmadan.
Bu gelinen nokta Yimpaş Yozgatspor’a hiç ama hiç yakışmıyor. Bana göre bu takım böyle giderse küme düşer. Sezon başından buyana bu takımdan her zaman umutluydum ve güveniyordum ancak benim umudum tükendi. Bu takıma olan güvenim ligin ikinci yarısında oynanan son üç karşılaşmada sarsıldı. Ortaya konulan oyun ve alınan sonuçlar herkes gibi beni de tatmin etmiyor. Gol yollarındaki takımın beceriksizliği, kalemizde gördüğümüz basit goller geleceğe olan umutlarımı söndürdü.
Umarım bu takım iyi bir çıkış yakalar ve benim yüzümü kara çıkarır.