Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Sorgun Belediyespor’da kan kaybı devam ediyor.
Temsilcimiz ardı ardına yaşadığı puan kayıpları sonrasında bu hafta da kendi evinde karşılaştığı Yeni Kırşehirspor’a 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Bu maç tükenmişliğin, bitmişliğin bir yansıması gibiydi.
Maça çıkan 11 futbolcunun ve yedek kulübesinde oturanların hiç birinin gözünde, kazanmak adına hiç bir ümit ışığı göremedim. 
Takımımızda mücadele eden futbolcuların bu sonuçları hak ettiklerini kesinlikle kabul edemiyorum. Bizim oyuncular psikolojik olarak yenilmişler. İçlerinde kazanmak adına hiçbir ümit kalmamış. Her maça çıkarken, bu maçta kaç tane yiyeceğiz diye düşünüyorlar. Oysa inanın, birer birer değerlendirildiklerinde hepside bu ligde mücadele edecek kapasiteye sahip oyuncular.
Şu an ligin dibine demir atmış gibi gözüküyoruz. Devre arasında takviye yapılır mı, yapılmaz mı bilemiyorum. Ancak yapılmazsa, takımımız böyle sonuçlar almaya devam edecektir. Çünkü, bu takıma taze kan lazım. Taze kanla birlikte iyi bir devre arası kampının da gerekli olduğunu düşünüyorum. 
Yozgat’ın şampiyon olamaması durumunda biz her halukarda küme düşeceğiz, ancak gene de mücadeleden vazgeçmek bizlere yakışmaz. Gücümüzün sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Matematiksel olarak şansımız tükenmedikçe, ümit hala var demektir. Bu yazdıklarımı, futbolcu kardeşlerimin mutlaka okuması ve düşünmesi gerekir.
Yozgatspor’a gelince, bu temsilcimizin iyi olmadığını, Yozgat’ta futbolda otorite olmuş tüm gazeteci arkadaşlarım haykırıyorlardı. Yöneticilerimiz ise ‘Takım şampiyonluğa gidiyor, daha ne olacak’ gibi söylemlerle oynanan futbolu görmezden geliyorlardı.
Unutmayalım ki, ‘Güneş balçıkla sıvanmaz’. Siz tüm kusurları örtmeye çalışırsanız, elin oğlu bir gün sizin kusurlarınızı Osmanlı tokadı gibi suratınızda patlatıverir. 
İşte son maç bunun örneği gibiydi. Oynanan kötü futbol orada da devam edince, karşınızdaki takım bu kez size gerekli cezayı kesiverdi.
Şimdi yöneticilerimizin hemen önlem alması ve takıma bir çeki düzen vermesi gerekiyor. Henüz kaybedilmiş bir şey yok.  Hala şampiyonluk ümitleri sürüyor. Sayın Abdulkadir Akgül’ün, devre arasında kesenin ağzını biraz daha açıp, takıma çok iyi oyuncular transfer etmesi lazım. Bu da yeterli değil, yine Yozgatspor’un da çok iyi bir devre arası hazırlık kampı yapması gerekir. Unutmayalım ki, ikinci yarı Zara Belediyespor, hem Yozgat’a, hem de Sorgun’a gelecek. Yeter ki, biz güçlü olalım ve bu maçları kazanacağımıza yürekten inanalım. Bizim ligde kalmamız, Yozgatspor’un şampiyonluğuna bağlı ise, bizim de güçlü olmamız ve Yozgat’ın rakiplerini yenmemiz gerekir. Öyleyse Sayın Akgül’ün sadece Yozgatspor’u güçlendirmesi yetmez, Sorgun Belediyespor’u da destekleyip güçlendirmelidir.