Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta mücadele eden Sorgun Belediyespor, ligin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Zara Belediyespor maçından eli boş döndü.
Eli boş döndü deyince, hani bazen takımınız iyi oynar, ancak karşınızdaki rakibiniz sizden çok üstün olur, koşarsınız, çabalarsınız, canınızı dişinize takarsınız, bir türlü istediğinizi yapamazsınız ve o maçtan eliniz boş dönersiniz. Böyle oynayan takımı hem yöneticiler, hem taraftarlar, hem de izleyenler takdir eder alkışlar. Dünkü maçta takımımız böyle oynayamadı.
Zara Belediyespor geçen yılki gücünden çok uzak. Sıradan bir takım hüviyetinde. Bizim takım da iyi değil. Geçen yıl ki Zara Belediyespor olsaydı, bizi beşlerdi. Bizim takımımız da geçen seneki gücünde olsa Zara’yı beşlerdi. Kısacası ikisi de eski gücünde değil.  Öğrendiğimize göre Zara Belediyespor 15 gün önce toplanarak lige hazırlanmaya başlamış. Kampa bile gitmemişler. Sorgun Belediyespor ise yaklaşık 1,5 aydır lige hazırlık yapıyor. Bu hazırlıklar çerçevesinde 5 tane hazırlık karşılaşması oynadı. Bunlardan iki tanesi Türkiye Kupası maçı idi ki, bu maçların zorluk derecesi, hazırlık maçlarına göre oldukça yüksektir. Biri MKE Kırıkkalespor, ligde rakibimiz olan bir takım, Diğeri ise Spor Toto 3. Lig takımlarından Etimesgut Belediyespor. MKE Kırıkkalespor maçının ikinci yarısında yarım saat şöyle böyle bir futbol oynadık, maçı kazanıp tur atladık. Etimesgut maçında ise şöyle böyle oynayalım dedik, boyumuzun ölçüsünü aldık.
Lig, uzun soluklu bir maraton. Henüz ligin başındayız. Bu yenilgi telafi edilebilir. Ancak bu takımın böyle oynaması durumunda kesinlikle hiçbir şansımız olamaz. Ne orta saha, ne forvetimiz var. Kimse ne yaptığını bilmiyor. Koca doksan dakika boyunca kırmızı kartla atılıncaya kadar Ayhan biraz mücadele etti, bir de kanatta Necmi.
Penaltı ve kırmızı karta kadar Zara Belediyespor’un sol kanat oyuncusu Mikail’le kora kor mücadele eden Ayhan’ın, oyun dışı kalmasının ardından bu oyuncu ceza sahamız içinde ve çevresinde adeta cirit attı.
50. dakikadan sonra defansımızı o kadar zorladı ki defans oyuncularımızın dili dışına çıktı. Bir gol attı, bir de asist yaptı. İleride ise Mecmi, topu her alıp ileriye taşıdığında tek başına kaldı, yardımına hiçbir arkadaşı gelmedi. Forvetimiz Emrullah ne kaleyi zorlayabildi, ne de kaleciyi zor durumda bırakacak bir şut atabildi.
Maç boyunca takımımız, işte bu gol pozisyonu denebilecek tek bir fırsat yakaladı. Onun haricinde hiçbir şey yapamadı. Adeta kör dövüşü oynadı. Attığımız toplar hep rakipte kaldı. Defansımızdan dönen topları bile, onlar topladı.
Aslında maçın başlarında bizden korkan ve çekinen bir Zara Belediyespor vardı. Ancak maçın ilerleyen dakikalarında gördüler ki, bizde bir şey yok, bu sefer onlar yüklenmeye başladı. Onlar yüklendikçe, biz bozulduk, bocaladık. Bütün bunları iyi değerlendiren Zara Belediyespor istediğini aldı.
Tekrar söylemek istiyorum. Bu Zara Belediyespor geçen yılki gücünden çok uzak. Sıradan bir takım hüviyetinde. Göze batan sadece 8 numaralı Cüneyt, 11 Numaralı Mikail ve birde deneyimle forvetleri Metin Kurt var. Bunları çıkardığınız zaman bu takım Yozgat Amatör Kümede bile zor mücadele eder. Onlardan üç oyuncu saydım. Bizden hiç kimseyi saymıyorum. Herkes kendisini çok iyi biliyor. Nasıl oynaması gerektiğini de biliyorlardır umarım. Eğer bilmiyorlarsa Teknik Sorumlumuz İlhan Hoca’nın bunları onlara öğretmesi gerekir.
Bu kadar kötü oynamamıza saha zeminindeki çimlerin uzun olmasının da etkisi olabilir. Çünkü atılan toplar hiç yerini bulmuyordu. Bu Zara Belediyespor için de geçerli. Ancak onlar bu çimlere alışıklar. Nasıl ve nereye atacaklarını biliyorlar.
Kısacası, ligin başında Zara Belediyespor’dan çok şiddetli bir tokat yedik. Umarım bu tokat aklımızı başımıza getirir. Eğer bundan ders çıkaramazsak, bir başkası öyle bir yumruk vurur ki, nakavt olur, bir daha yerimizden kalkamayız.