Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda, şehit polis sayısı 11'e çıktı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.  Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.
Terör örgütleri, hain eylemleriyle kalleş yüzünü ve  satılmış  kimliğini bir kez daha göstermiştir. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.
Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlendirecektir. Bu hain saldırılar kardeşliğimizi asla zayıflatamayacaktır. Bu alçak saldırılar, milletçe sahip olduğumuz birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yıkmaya gücü yetmeyecektir.
Şüphesiz ki: bu vahşi, insanlığını kaybetmiş zatların, terör eylemlerini gerçekleştirenlerin, Türkiye'nin huzurunu, barış iklimini, kardeşliğini hedefledikleri açıktır. Millet olarak biz bir ve beraber olmak zorundayız. Bu cinsten milletin huzuruna ve kardeşliğine yönelen kurşunları, bombaları, Allah'ın izniyle etkisiz hale getirecek güçteyiz. 
Hain bölücüler asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terör ve şiddet nereden gelirse gelsin, lanetlenmeli ve millet olarak ortak duruş sergilemeliyiz. Türk Milletinin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah dan rahmet diliyor yakınlarına sabırlar diliyoruz. Elbette içimiz kan ağlıyor, göz yaşı döküyoruz ama dimdik ayaktayız, hainlere fırsat vermiyoruz vermeyeceğiz.
Terörün, milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiçbir mazereti olmaz. Kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, terörün her türlüsünü, teşvik edenleri, haince saldırıları mazur göstermeye çalışanları şiddetle kınadığımızı ifade  ediyoruz.
Ülkemizin başındaki terör belası dolayısıyla milletimizin birlik, beraberliği ve ülke bütünlüğümüz için binlerce vatan evladımız hayatlarının baharında şehit düşmüş, masum insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir. 30 yıldır ülkemizin üzerine çöken terör belasının verdiği zarar ve yol açtığı tahribat,  gelişmemizi, yaşam kalitemizin yükselmesini ve refahımızın artmasını engellemiştir. 
Terörün çıkmaz sokak olduğu gerçeği apaçık bir şekilde karşımızda durmaktadır. Terör örgütlerinin halka ve güvenlik güçlerimize silah doğrultarak vermek istediği sözde gözdağı, hiçbir işe yaramayacak ve teröristler  hain emellerine ulaşamayacaklardır. Teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği duyarlılık ve ortak iradenin ülkemizin en büyük gücü olduğuna inanıyoruz. İnsanımızın birlikte yaşama ve birlikte geleceğe yürüme idealine sıkılan kurşunlar asla kirli emellerine ulaşmayacaktır. Halkımız teröre karşı, kardeşlik hukukunun korunmasındaki ısrarını sürdürecektir.             
Türkiye'yi karıştırmak, kaos ortamı meydana getirmek ve hızını kesmek isteyen bir tek terör örgütüyle mücadele etmiyoruz. Adete Türk düşmanı tüm hainlerle mücadele ediyoruz. Yıllardır  bölücü örgütler ülkede kaos ve kargaşa çıkartıyor. Kamu düzenini bozmaya çalışıyor,  vatandaşların geleceğe güvenle bakmasına engel olmaya çalışıyor. Bize ders vereceklerini zannediyorlar ama  yanıldıklarını anlayacaklar ve tarihin çöplüğüne gömüleceklerdir.
Her türlü hedef gösteren açıklamalar, yalan yanlış takdim edilen bilgiler ve abuk sabuk ifadeler  teröre hizmet eder, vahşet, kan ve gözyaşı isteyenleri sevindirir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının yaralarını saracak güçtedir. Bu ülkede birlikte ve kardeşçe yaşayacağız. Şehit düşen ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet dileriz. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.