ANKARA-Tiflis bağlantılı Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas kesiminde çalışmalar tamamlandı. Test sürüşlerine başlanıldı ama bizde henüz 'tık' yok. Sanki Yüksek Hızlı Trenin Yozgat'tan geçmesini istemiyoruz gibi bir hava mevcut. Bu havayı Ulaştırma bakanlığı ve DDY Genel Müdürlüğü de görmüş olacak ki; yaptıkları açıklamarda, paylaşımlarda 'Yozgat' adına yer vermiyorlar. Dün de belirtmiştim 

Dönelim asıl konuya. Yüksek Hızlı Trenin hizmete girmesinin ardından Yozgat-Ankara ulaşımı 45 dakikaya kadar inecek. Aynı şekilde aktarmalı da olsa diğer şehirlere yapacağımız seyahatlerdeki süre de kısalacak. Yozgat insanı hızlı tren ile 45 dakikada Ankara'ya ulaşacak ama trene bineceği Yozgat Merkez Divanlı İstasyonuna aynı hız da ulaşabilecek mi? Meçhul. 

Yozgat'ta bu mesleği yapanlar da, eli kalem tutanlar da çok iyi bilirler ki; bizimkisi suya yazı yazmak gibidir. Uyarırsın, kimse dikkate almaz. Uyarmazsın, ''Zamanında niye söylemediniz!'' tepkisi ile karşılaşırız. Ama yine de yazmaya, uyarmaya devam ediyoruz. Aslında yazdıklarımız kendi dönemi içerisinde suya yazılmış gibi olsa da orta ve uzun vadede tarihe düşülen bir nottur.

Hızlı Tren yolcu taşımaya başladığında, insanlar Divanlı'daki istasyona gidebilmek için zorlanacak. Büyük çoğunluk Sorgun'u tercih edecektir. Temel atıldığı günden itibaren yazıyorum, söylüyorum. ''Yozgat-Divanlı istasyon bağlantısı şimdiden planlanmalıdır'' diye. Ama olmadı. Geldik bugüne. Bugün de kimsenin umurunda değil. Çamlığın altından, eski Kayseri yolundan, Hayvan Barınağı bölgesinden yeni bir yol açılabilir. Ama kim uğraşacak ki!..