BU ülkede huzur ve güvenliği hak eden büyük çoğunluk sağduyu sahibi... Olayları soğuk kanlılıkla izliyor.  Aziz milleti sürekli tahrik edenlere ve bulanık suda balık avlamak isteyenlere karşı; yüce Türk  Milleti sabırla sonuçları beklemeye çalışıyor.Tek Bayrak, tek vatan, tek ezan, ülkede birlik  ve bütünlük diyenler sağ duyunun çatısı altında toplanmak zorundadır...
Türk Milletinden yana olmak fedakârlık, kahramanlık gerektirir. Yiğit, fedakâr ve kahraman devlet adamlarıyla bu millet içinden çıkılmaz durumda olan nice badireleri atlatmıştır. Anadolu’da yaşamanın bir bedeli olmalı. Bu bedel Çanakkale ve  Kurtuluş Savaşında dedelerimiz tarafından ödenmişti. Ama yetmedi galiba?...Birileri bedel istemeye devam ediyor.
Siz içinde yaşadığımız toprakların farkında olmazsanız ve onun değerini bilemezsiniz, Bedelini ağır ödemek zorunda kalırsınız. Bu ülkeye ihanet edenler ihanetin bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Bu çatıyı bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Gücü  de yetmez…Adama sormazlar mı arkadaş sen kimin borazanlığını yapıyorsun?..Sen kimden yanasın?
Akıl sahibi, vicdan sahibi insanlara, vatanını seven, ülkesine değer veren, herkese görevler düşüyor. Bayrağına, devletine Aziz vatanına, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak…Devleti içerden hançerleyip kimin ekmeğine yağ süreceksiniz? Kaçacağınız başka ülke var mı?
Ülkemizde meydana  gelen  olaylar ülke güvenliğini sarsıyor. Siyasi manevraları izlemeye başladık. Bunlar tehlikeli gelişmeler. Devletin temel esasları var. Bunlar bizim vazgeçilmezlerimiz. Türkiye Cumhuriyeti, Şanlı bayrağı, milli birlik ve bütünlüğü tartışılmamalıdır. Bunları kaygı verici  gelişmeler olarak değerlendiriyoruz. Siyasi ikbal uğruna bir ülkenin değerleri feda edilemez. Hak hukuk aranacaksa bu tarafsız Türk mahkemelerinde aranmalıdır.
Gelişmelerin toplumu  rahatsız etmeye  başladığı bir gerçek!... Türk toplumu bilerek ve planlı olarak rahatsız edilmek isteniyor... Kimin düğmeye bastığı, kimlerin ateşi körüklediğini belli, bunlar dış odaklı fitne hareketleridir. Amaç Türkiye’yi zayıf düşürmek ve Türk ekonomisini çökertmektir. Bu ihanete odun atamazsınız. Bu fitne ateşinin söndürülmesi bizim elimizde. Ateş söndürülürken temel değerlerimizle oynanmasına asla müsamaha gösterilemez, bunun bilinmesi lazım. Bir kişiyi yıpratalım derken, Türkiye Cumhuriyetine zarar verdiğimizi anlamamak için kör ve sağır olmak gerekir. Sizi bu kadar düşman eden duygu- sebep nedir merak ediyoruz?
“Olaylar bahane yıkım şahane...” diyebileceğimiz  hareketler.. Bir siyasi partiyi de arkasına alan bölücü gruplar bu milletle pazarlığa oturmanın ve ülkeye diz çöktürmenin telaşı içindedirler.  Türk milletini rahatsız eden ve birlik-beraberliğimize kurşun sıkan bu zatlar neye, kime hizmet ediyor? Onu anlamakta zorlanıyoruz. Bu çıkışlar ülke insanının tamamını rahatsız ediyor. Bu olaylar ülke bütünlüğüne zarar veriyor. Türk ekonomisi büyük bedeller ödemek zorunda kalıyor. Buna kimsenin hakkı yok, olamaz da.
Yakın tarihimizi inceleyen herkes bu olayları doğru tahlil edecektir... Atılan adımlar da aynı, yapılan yorumlar da aynı..Tek farkı  figüranlar ve oyuncuları farklı… Bunun adı “ Vatan Bölme Faaliyetidir”. Kimse duyarlı ve sağ duyu sahibi vatan evlatlarına sen sus, sesini çıkarma diyemez. Hepimizin ortak tepkisi bir vatanseverlik duygusudur.
Biz şehitlerimizin döktüğü mübarek kanlarıyla, fedakârlığı ile bu günlere geldik... Birileri çok iyi bilsin ki, bu gemi su alırsa herkes zarar görür. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermememiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin içinde yaşadığı büyük bir çatıdır; bu şemsiyeyi taşlayanlara fırsat vermek siyasi ve tarihi bir yanılgı olur. Akıl ve mantık tutulması yaşanıyor!
Tabi ki; bugün devlet adamlarımıza, siyasilere, elinde devletin  gücünü, imkanını bulunduran kişilere daha  fazla  görevler  düşüyor. Allah bu millete zeval vermesin! Cenabı Hak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin..Türk ve Müslüman olmak bizim için şereftir, şahsiyettir!..Vatan severliğimizi kimseye tartıştırmayız.
Ülkemize yapılan saldırıların amacı vatanın bölünmez bütünlüğü ile ilgilidir. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan , ortak dil ve kültür birliği diyorsanız kardeşiz, başkaca tavize aklımız ermez bizim. O halde Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi hepimizi korumaya yeter. İmanımız inancımız da bu kardeşliği gerektirir. Kardeşsek kardeşliğin gereğini yapacaksınız? Yoksa tarafınızı açıkça ilan edeceksiniz?