Güzel seslerin, sanatçı gönüllerin ve müzikseverlerin hayranlıkla izlediği ve Ülkemizde en çok seyirci kitlesine sahip olan  “O Ses Türkiye” elemeleri, bizim evdede aynı ilgi ve heyecanla izlenilen programlardandır. Medeni cesaretlerine, ses yeteneklerine, kusurlu kusursuz tüm icralarına saygı duyduğum yarışmacıların çoğu; yarışma esnasında verdikleri mesaj, icra ettikleri sanat, sundukları katkı ve didaktik içerik arzedecek cazibeli bir ekol formatı oluşturamazlarken, her ne durumlarda olurlarsa olsunlar yinede onların raitingi yüksek bir programla ekran karşısında mikrofon şansı bulmalarından kaynaklanan reklam avantajları şehirler ve zenginlikleri açısından iyi bir fırsat olsa gerek.

            Hemşehrim diye demiyorum ama sesi, sanatı, üslubu ve kültürüyle o programın gelmiş geçmiş en yetenekli değeri Yenifakılı’lı bizim Kızımız Elmas İLER’di. Bu kızımız eğitimli kişiliği ve memleket sevdalısı gönlüyle verdiği tüm mesajlarına Yozgat adını yüklerken, sesi, zarafeti ve hanımefendiliğiyle hepimizi gururlandırdı.

            Tüm Yozgatlıların ve ülkemizdeki kültür insanlarının çok yakından tanıdığı bilge değerimiz Sayın Ramazan İLER’in yeğeni olan Elmas İLER, o gün seçtiği türkü, icra ettiği tarz, kusursuz nota güzergahı ve eğitimli sesiyle ordaki tüm jüriyi kendisine hayran ederek ikinci tura yükseldi.

            Biliyorsunuz ki, illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz tanıtım ataklarında kendilerine etkili bir yön bulabilmek için değişik stratejilerle yarış ediyorlar. Ürünlerine pazar, insan değerlerine statü, kalkınmada öncelik, turizmde gelir ve ülke nimetlerinden avantajlı bir pay istiyorlar. Çünkü eğitim, istihdam, tarım, spor, sanat, turizm gibi göçü önleyen kalkınma için akla gelen gelmeyen bir çok imkanın altyapısının kesinlikle cazibeli tanıtım ataklarından geçtiği herkes tarafından biliniyor.

Diyorum ki, Yozgat Valiliği, Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kültür kurumlarımız raitingi yüksek bir programın ikinci turunda yarışacak memleket sevdalısı Elmas İLER kızımızın bu şansını Yozgat lehine değerlendirse, hem Elmas İLER kızımıza sponsor olarak, onu ilimiz adına verilecek mesajlarla yönlendirse, veya ordaki seyircilere Yozgat adına ilgi çekecek yerel ürünlerimizin cazibesini yansıtan hediyelerimizden finanse etse, izleyici kitlesi en yoğun olan bu programın rüzgarını şehir aklıyla hareket ederek bilge değerlerimizin ortak fikriyle reklama dönüştürse olmazmı.

Birde hemşehri derneklerimiz, belediyelerimiz kültür kurumlarımız yapacakaları festival, şenlik, gün ve etkinliklerinde sanatıyla, saygısıyla, bilgisi ve görgüsüyle kendisini her yerde kanıtlamış Elmas kızımızı halkla buluştursun. Kendi değerlerimizin farkında olsunlar istiyorum.

            Reklam ve tanıtım için bu kadar masrafsız ve kalabalık kitleye ulaşabileceğimiz başka bir alterfnatif varmı bilmiyorum ama, teknik zekaya sahip hemşehrilerimizden bu konu hakkında çok daha isabetli fikirler çıkabileceği kanaatiyle mevcut şansı değerlendirmelerini bekliyor, Elmas İLER kızımıza sonsuz başarılar diliyorum.

               

Rıfat ÇAKIR

[email protected]

0537 587 27 80