YOZGAT, tarih öncesinden günümüze kadar bir çok medeniyete evsahipliği yapmasına karşın, bu yerleşim alanlarını gün yüzüne çıkartılıp, tanıtım konusunda da sınıfta kalması nedeniyle turizm sektöründen hiç pay alamayan bir il olmuştur/olacaktır. 

Yozgat'ın turizm sektörüne yönelik bir yol haritası bile bulunmuyor. ''Sorgun'da konaklarsanız, Yozgat'ın tüm turistik merkezlerini ziyaret etme imkanı bulursunuz!'' anlayışıyla sektöre bir yol haritası bulmak yerine, kolayı tercih etmiş, ''Olursa olur olmazsa ne yapalım!'' modunda olaya bakar kalırsınız.

Yıllardır hep aynı bahene üzerinde duruluyor. Yozgat'ta konaklama tesislerinin yetersizliğinden dem vuruluyor. Buna karşılık Yozgat Çamlığında, şehrin girişinde, Sorgun ilçesinde, Atatürk Yolu güzergahında bulunan  konaklama tesislerinin neden boş kaldığı konusuna kafa yorulmuyor. Sorun konaklama tesisiyle çözülecek bir şey değil. Eğer üniversite öğrencisi, fotoğrafını sergilediği Çınçınlı Sultan Hanı'nın, Sarıkaya Roma Hamamı kalıntılarının nerede olduğunu bilmiyorsa, bu durumu konaklama tesisinin bulunmamasına bağlayamazsınız. 

Öncelikle Hattuşaştan başlayıp, Kapadokya bölgesine geçiş güzergahına uygun, Yozgat'taki tarihi ve turistik alanları içeren bir 'Turizm Yolu' güzergahı belirleyip, sonrasında da burasını kullanılabilir hale getireceksiniz. Yol güzergahında yapılması gekeken tesisleri planlayacaksınız. Ardından da turist kafilelerini Yozgat'a davet edeceksiniz ki; Yozgat'ta turizmden payına düşeni alabilsin...