ASKER...
Sağlık ordusu...
Asker, "başım ağrıyor, bugün hiç bir şey yapasım gelmiyor, içtimaya da, eğitimede çıkmayacağım..."
Sağlıkçı, "virüs var, salgın var. Bugün işe gitmeyeceğim. Bir rapor alayımda  kendi kendime sıkıntı yapmayayım" deme lüksü yoktur. Hatta aklının dahi ucundan getir(e)mezler. Zira bütün bir toplumun sağlığı bu MELEKLERİN KANATLARI ALTINDADIR.
Büyük bir fedakarlık...
Büyük bir özveri...
Büyük bir gayret...
Büyük bir hizmet aşkı ile ellerinden gelen her türlü çalışmayı, hastalıklı, virüse yakalandı, ölecek demeden KENDİ HAYATLARINI DAHİ hiçe sayarak geceli gündüzlü çalışırlar.
Oysa virüs salgını patlak vermeden önce bu fedakar insanları darp eden, döven, ağzını burnunu dağıtan  bıçaklayan bu VİRÜSLÜ ZİHNİYET değilmi idi?
Olay, 15 Ağustos Perşembe günü saat 10.30 sıralarında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Nefroloji Bölümü Başasistanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, bir hasta yakınına bilgilendirme yaparken, iddiaya göre başka bir hasta yakınının sözlü tacizine uğradı. Sarıkaya'nın haber vermesi üzerine, hastanenin güvenlik görevlileri, ismi açıklanmayan hasta yakınını uzaklaştırdı. Metin Sarıkaya, hasta ziyaretlerini tamamlamasının ardından odasından çıktı. Sarıkaya, koridorda yürürken tartıştığ hasta yakını önünü kesip, önce küfür etti ardından doktora yumruk atmaya başladı.
***
Osmaniye'de trafik kazasında yaralanıp Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralının yakınları, hastaya bakılmadığını öne sürerek 2 hemşire ve 1 hasta bakıcıyı dövdü. 
Bu ve benzeri haberleri çok okuduk, izledik. İzlerkende "Allah sizi bildiği gibi yapsın."
"Allah sizi kahr u perişan etsin."
demekten kendimizi alamadık.
Ve bugünlere geldik.
Dünyayı kasıp kavuran Corono Virüs belası. Çin'de başlayıp dünyanın her bir tarafına çok kısa sürede yayılan ve girdiği ülkelerde yüzlerce binlerce insanı kısa sürede öldüren bir veba, bir taun.
Bugün düşünme ve tefekkür zamanı Horladığınız...
Hakir gördüğünüz...
Taciz ettiğiniz...
Dövdüğünüz...
Bıçakladığınız...
kahramanların hizmetlerine MUHTAÇSINIZ.
Dün yaptığınız:
APTALCA!!!
ŞEREFSİZCE!!!
ADİCE!!!
DAVRANIŞLARINIZ  İÇİN
ÖZÜR DİLEYECEKMİSİNİZ
HELALLEŞECEKMİSİNİZ.
İşte şimdi EMPATİ ZAMANI
Selam ve dua ile.