YÜKSEK Hızlı Tren Test Sürüşlerine başladı. Önceki gün Sivas'ta Hızlı Tren ulaşımının sağlanmasının ardından ilde yaşanılacak değişimin neler olabileceği masaya yatırıldı. Sivas bize göre demiryolu konusunda tecrübeli. Daha öncede Ankara-Kars bağlatılı  demiryolu hattı Sivas il merkezinden geçiyordu. Şimdi YHT geçecek. 

Yozgat'ta henüz bir hareket yok. Sivas'taki çalıştaya katılan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Yozgat'ta da bir çalıştay yapmayı düşündüklerini açıkladı. Çelik, daha önce bir rapor hazırlatmıştı, Hızlı Trenin Yozgat'tan geçecek olmasının getireceği veya götüreceği konular irdelenip, dezavantajların avantaja dönüşmesi noktasında yapılabilecekler sıralanmıştı, bu rapordu.

Rapor duruyor. Yankı bulmadı. Biz gazetecilerle birlikte bir-kaç kişi dışında Yüksek Hızlı Tren'in Yozgat'tan geçecek olmasını önemseyen fazla kişi yok gibi. İlçelerdeki heyecan ve hazırlığa bakılınca Yozgat il merkezindeki sessizliği anlamak mümkün değil. Bizlerin 'Hele bir gelsin, o zaman bakarız!' anlayışı içerisinde takınmış olduğumuz tavırın, sessizliği Ulaştırma Bakanlığı da farkına varmış olacak ki; ''Ankara-Sivas YHT hattı'' diye konuyu adlandırıyor, sanki Yozgat'ı hiç ilgilendirmiyormuş havası estiriyor.

Şu anda Ankara-Sivas arasında test sürüşleri devam ediyor. Ankara'dan yola çıkan Hızlı Tren, Yozgat'tan transit geçiyor, Sivas'a ulaşıyor. Sivas'ta her geliş ve gidişte törenler düzenleniyor. Programlar yapılıyor. Neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuluyor. Yozgat'tan tık yok. Kimsenin haberi de yok gibi bir hava var.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Yozgat ile Divanlı istasyonu arasında Hafif Raylı Sistem projesinden söz etti. Üzerinde duruldu mu? Durulmadı. Doğru bir adım olduğu söylenmediği gibi yanlış olduğu konusunda da bir fikir oluşmadı. Tren hızlandı ama biz yavaşladık galiba.