YOZGAT'ta şehiriçi trafik giderek içerisinden çıkılmaz bir hal alıyor. Sorunu çözmeye yönelik adımlar atılması bekleniyerken, 'Makyaj' ile soruna yenileri ekleniyor. Orta veya uzun vadede değil, yakın zamanda ciddi sorunların çıkmasına neden olacak bu soruna kimse kafa yormuyor.  

Yozgat Belediyesi bir proje hazırladı. Şuana kadar yüzde 50'lik bölümü tamamlandı. Diğer yarısı önümüzdeki süreçte devam edecek. Çalışmalar esnasında da uyarmıştım, dinlemediler. Saat Kulesi bölgesinde otopark sayısı azaltılıp, dönüşler transit hale getirilmesi gerekirken, kavşaklara sıfıra yakın otoparklar ilave edildi.

Hergün belirli saatlerde Saat Kulesi bölgesinde yaşanılan trafik sıkışıklığı giderek günün her saatine yayılmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü Ankara istikametinden Saat Kulesi istikametine trafik ışıkları yanmasına karşın geçiş yapılamadı. Saat Kulesi'nin bulunduğu bölgedeki trafik kilitlendi. Büyük Sinema Salonunda program vardı. Bundan dolayı trafiğin sıkıştığı, geçici bir durum sözkonusu olduğu ileri sürülebilir. Ama değil. Tedbir alınmadığı takdirde, ciddi sıkıntılar yaşanacaktır. Sinema Salonunda farklı etkinlikler olacaktır. Bu etkinlikler trafiğin kilitlenmesine neden olduğunda ''Bir gün de sabredin!'' anlayışı başka anlayışları da beraberinde getirecektir.

Şehir içerisindeki trafik karmaşasının biran önce çözümlenmesi gerekir. Her yer otopark alanı olarak kullanılacaksa, trafik düzeninden nasıl söz edebiliriz. Park izninin verildiği kavşaklardan bırakın büyük araçları, minübüsler bile dönmekte zorlanıyor. Birileri bu soruna kafa yormalı artık...