DİVANLI bölgesinde, yani Çamlığın arka yüzünde yer alan Yozgat Hızlı Tren İstasyonu yolcu indirme-bindirme peronlarına daha işlek bir yol bağlantısı nasıl kurulabilir? Bu sorunun birden fazla yanıtı olabilir. TOKİ Konutlarının bulunduğu bölgeden de alternatif bir yol açılarak, hem İstasyona hem de Üniversiteye buradan ulaşım sağlanabilir. 
Yol konusuyla birlikte, ticari faaliyetler açısından da şimdiden bir planlama yapılması gerekir. Araçların parkedilebileceği bir alan, alışveriş merkezi, konaklama tesisi gibi yatırımların yapılabilmesi için planlama yapılmadığı takdirde talebe bağlı olarak yapılacak çalışmalar ileride sorunları da beraberinde getirecektir. Tıpkı Yozgat şehir Hastanesi bölgesinde olduğu gibi, plansız bir yapılaşma örneğinin daha berbatını Divanlı bölgesinde de yaşama ihtimalimiz yüksek görünüyor.
Yozgat Belediyesi tarafından Atatürk Yolu güzergahında binbir hayalle tesis edilen ''Toptancı Hali'' binası mevcut. Yusuf Başer'in belediye başkanlığı döneminde inşa ettirilen Toptancı Hali'nin varlığından belediyenin mevcut ilgililerin bilgisi, ilgisi var mı? bilemiyorum. Ama hatırlatayım. Orada ''Toptancı Hali'' diye bir bina yapıldı, çürümeye de başladı bile. İşte bu süreçte orasını değerlendirme şansımız mevcut.  
Yozgat'ta toptancı ve sebzeci esnafı ile görüşülmek suretiyle, burası yöresel tarım ürünlerinin toptan ve perakende satışının yapılabildiği merkez haline gitirilebilir. Yozgat yöresinde yetişen tarıma dayalı sebze, meyveler depolanıp, pazara buradan sunulur. Aynı zamanda, hızlı tren devreye sokulduğunda Ankara ve diğer şehirlerden gelecek olanlara buradan yöresel tarım ürünlerinin satışı yapılabilir...