Geçtiğimiz perşembe günü Saygı Öztürk'ü aradım. "Ağabey İleri Gazetesi  Cumartesi günü 47. Yaşına basıyor, Yozgat'a bir süpriz yapalım mı?" dedim.
"Hayhay kardeş, dur diğer telefondan Salim ağabeyi arıyorum" diyerek başlayan dialog sonrası Yozgat programı yaptık.
1 Haziran  Cumartesi günü sabahı İleri Gazetesi için Ankara'dan Yozgat'a yola koyulduk.
Öğle vakti Yozgat'tayız. Rahmetli babam Nazım Kayhan'ın gerek işçi olarak, gerekse sahipliğini yaptığı belediye hal girişinde ki  matbaaya (şu an İleri Gazetesi bürosu) geldiğimizde kapıda yiğenim Yasin, Seda ve Seyfi Çelikkaya'nın sımsıcak hoşgeldini ile karşılandık.
 Salim abi ve Saygı abiye gazete bürosunu gezdirirken babamın 30 metrekarede ki mücadelesini ve 5 çocuğu nasıl yetiştirdiklerini anlattım. İçim titredi, duygulandım.
Bir zamanlar makina sesinin geldiği matbaada şimdi bilgisayarların klavye sesi geliyor.
Seyfi ile Saygı Öztürk geçmişe yolculuk yaptılar, ikisinin de İleri Gazetesi'nde çalışırken 1970'li yıllarda yaşadıkları meşakkatli ilginç hatıraları hepimizi kimi zaman düşündürdü, kimi zamanda  güldürdü.
Bu sohbette İleri  Gazetesi'nin 47. yıla gelmesinde emeği geçen çok fazla gazeteci ve  yazar, olduğuna bir kez daha şahit oldum. Yeri gelmişken onlara şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunmadan geçemeyeceğim.
Gazetemizin 47. Yıl'a girmesini bir köşe yazısı ile değerlendiren duayen gazeteci Emin Çölaşan'a da verdiği destek için ayrıca teşekkür ederim.
Uzun yıllar İleri gazetesinin yaş gününde Yozgat'ta olamamıştım. Yaşadıklarımızdan sonra diğer yaş günlerini Allah ömür verdiği sürece kaçırmamaya özen göstereceğim.
Dile kolay 47 yıl, bir ömür bu, yaş pastasız da olmazdı tabi ki.
İleri Gazetesi için hazırlanan yaş pastayı hep beraber keserken içimden bir dilek tuttum.
Dileğim; Yozgat'ta bu meslek için dirsek çürüten, emek veren, fedakarlıktan kaçınmayan gazetecilerin ve gazete yöneticilerinin bir araya gelerek hak ettikleri daha saygın, daha etkili ve özgür bir şekilde gazetecilik mesleğinin yapılmasına destek olunmasıdır.
Salim Taşçı ve Saygı Öztürk ile akşam Ankara yollarına düştüğümüzde herkesin içinde bir huzur ve mutluluk vardı.
Bu mutluluğu bize yaşatan başta  Seyfi Çelikkaya, Yasin Kayhan ve Seda Erkılıç  olmak üzere tüm İleri Gazetesi çalışanlarına, bize güç veren tüm köşe yazarlarımıza, fedakarca çalışarak gazetemizin baskısını yapan matbaa bölümüne ve tüm İleri gazetesi okurlarına teşekkürü bir borç biliyorum...